2009 m. liepos 8 d.
Nr. 52
(1744)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Vaikai ugdomi meno mylėtojais

Benjaminas ŽULYS

Kauno apskrities ikimokyklinių įstaigų dailės ugdytojų draugija šiomis dienomis pažymėjo savo gyvavimo dešimties metų sukaktį. Ši organizacija rūpinasi nuo ankstyvos vaikystės mergaitėms ir berniukams diegti meninį skonį, meno vertybių suvokimą, integruotis į platesnę kultūros erdvę. Draugija yra visuomeninė organizacija, vienijanti vaikų daile besirūpinančias auklėtojas, darželiuose dirbančias pedagoges, šių įstaigų vadoves, pradinių klasių mokytojus, visus, kam rūpi mažų vaikų dailė. O tai nelengvas, kantrybės, išminties ir geranoriškumo reikalaująs darbas.


Mokosi drožti iš medžio

Bronius VERTELKA

Stovyklos-plenero vadovas Dalius Dirsė
(kairėje) ir šios stovyklos
krikštatėvis“ – rajono savivaldybės
Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus
vyr. specialistas Remigijus Vilys

Naujamiesčio pušyne, Daivos ir Daliaus Dirsių sodyboje, birželio 27-ąją ėmė veikti XII  tarptautinė stovykla-pleneras „Jaunasis skulptorius“. Į jaukų gamtos kampelį susirinko Panevėžio miesto ir rajono, Kauno, Vilniaus, Anykščių, Latvijos ir Estijos jaunimo atstovai. Tarp svečių yra tokių, kurie atvyko čia nebuvę po keletą metų. Net vienuoliktą kartą į jaunųjų medžio drožėjų plenerą atvažiavo Latvijos Limbažų rajono Ledurgo meno mokyklos direktorė Maja Pilaga su dviem savo auklėtiniais.


Šeimyninė paroda

Bronius VERTELKA

Iš kairės: vilniečiai dailininkai
Nomeda Marčėnaitė, Marius Jonutis
ir Panevėžio dailės galerijos
direktorė Jolanta Lebednykienė
Autoriaus nuotrauka

„Pamėgome Panevėžį. Gavę kvietimą neabejodami sutikome čia surengti parodą. Šiandien atvykom gerokai anksčiau nei reikėjo, užtat turėjome laiko aplėkti muziejus, galerijas“, – kaip vanduo upėje liejosi keramikės Nomedos Marčėnaitės žodžiai, jos ir vyro grafiko Mariaus Jonučio kūrybos parodos „Nr. 49“ Panevėžio dailės galerijoje atidaryme.

Artimiau su Panevėžiu N. Marčėnaitė susipažino prieš 15 metų, kai čia vyko tarptautinis keramikų simpoziumas. Jau kitų metų birželio mėnesį ji čia su savo vyru parodė bendrą kūrybos parodą. Per 18 metų sutuoktiniai sugebėjo surengti 49 parodas Lietuvoje ir užsienyje.


Vilioja Bistrampolis

Bronius VERTELKA

Paskutinis pasitarimas prieš
festivalį. Dešinėje – Kupiškio
klebonas kun. dr. Rimantas Gudelis

Birželio 27 dieną vos už 14 kilometrų nuo Panevėžio nutolusiame Bistrampolio dvare prasidėjo VII Bistrampolio festivalis.  

Bistrampolio dvaras, kelis šimtmečius priklausęs Bistramų giminei, 1940 metais nacionalizuotas sovietinės valdžios, pradėjo nykti. 1997 metais dvaras buvo perduotas Panevėžio Kristaus Karaliaus katedrai. Katedros klebonu tapus kun. Rimantui Gudeliui ir jam įsteigus viešąją įstaigą „Jaunimo integracijos galimybių centras“ buvo imtasi dvaro atstatymo darbų. Tai, kas padaryta, drąsiai galima vadinti stebuklu.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija