2009 m. liepos 8 d.
Nr. 52
(1744)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Mokosi drožti iš medžio

Bronius VERTELKA

Stovyklos-plenero vadovas Dalius Dirsė
(kairėje) ir šios stovyklos
krikštatėvis“ – rajono savivaldybės
Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus
vyr. specialistas Remigijus Vilys

Plenero šeimininkė Daiva Dirsienė
ir būsimasis dvyliktokas
Paulius Bakanas iš Panevėžio

Naujamiesčio pušyne, Daivos ir Daliaus Dirsių sodyboje, birželio 27-ąją ėmė veikti XII  tarptautinė stovykla-pleneras „Jaunasis skulptorius“. Į jaukų gamtos kampelį susirinko Panevėžio miesto ir rajono, Kauno, Vilniaus, Anykščių, Latvijos ir Estijos jaunimo atstovai. Tarp svečių yra tokių, kurie atvyko čia nebuvę po keletą metų. Net vienuoliktą kartą į jaunųjų medžio drožėjų plenerą atvažiavo Latvijos Limbažų rajono Ledurgo meno mokyklos direktorė Maja Pilaga su dviem savo auklėtiniais.

Plenero tema „Lietuva man ne vis vien“ – neįprasta, bet plenero vadovas Dalius Dirsė tikėjo, kad eskizuodami, lipdydami plenero dalyviai ją sėkmingai įgyvendins. „Viliuosi, kad tie, kurie šiemet mūsų stovykloje dalyvauja pirmą kartą, leis laiką turiningai, susiras draugų, patirs naujų įspūdžių“, – kalbėjo vyriausioji stovyklos-plenero šeimininkė, Naujamiesčio vidurinės mokyklos direktorė Daiva Dirsienė. Taurių darbų jauniesiems linkėjo Panevėžio rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistai  Skaidra Kriukienė bei Remigijus Vilys (beje, pastarasis šios stovyklos-plenero „krikštatėvis“), Naujamiesčio bendruomenės pirmininkas Kazimieras Binkis, Naujamiesčio seniūno pavaduotojas Juozas Klioris.

Plenero dalyviai sulaukė ir dovanų – didžiulio šakočio ir kraitelės braškių.

Iškelti stovyklos vėliavą buvo patikėta amžiumi jauniausiam plenero dalyviui – Martinšui Cvetkovui, Ledurgo dailės mokyklos moksleiviui.  Drožimo iš medžio paslapčių 35 jauni žmonės mokysis savaitę.

Naujamiestis,
Panevėžio rajonas
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija