2009 m. liepos 10 d.
Nr. 53
(1745)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Graži miestelio šventė

Jonas PETRONIS

Paminklinį akmenį, skirtą Lietuvos
tūkstantmečio jubiliejui, atidengė
garbės ženklo „Už nuopelnus Salako
kraštui“ nominantai Vida Jadvyga
Žilinskienė ir Algirdas Vapšys

Paminklinio akmens autorius
Giunteris Huase
Autoriaus nuotraukos

Akmenį pašventino Salako klebonas
kuni. Kęstutis Palepšys

Salako miestelio šventė prasidėjo orientacinėmis varžybomis lobiui surasti. Komandoms reikėjo surasti šio krašto  gamtos, kultūros ir istorijos paminklus ir teisingai atsakyti į klausimus. Greičiausiai ir geriausiai tai atliko Vestina Tuzikaitė ir Rima Žurauskaitė.  

Pats svarbiausias šventės akcentas – paminklinio akmens Lietuvos vardo tūkstantmečiui pažymėti atidengimas. Visus šventės dalyvius pasveikino seniūnas Renius Kisielius. Garbės ženklo „Už nuopelnus Salako kraštui“ nominantams Vidai Jadvygai  Žilinskienei  ir Algirdui  Vapšiui buvo patikėta  atidengti paminklinį akmenį, kurį pašventino Salako klebonas kun. Kęstutis Palepšys. Zarasų rajono savivaldybės meras Arnoldas Abramavičius priminė, kad Salake žmonės didžiuojasi išsaugotu Nepriklausomybės paminklu, kuris buvo gražiu meilės savo krašto istorijai liudytojas. Buvo padėkota paminklo autoriui Giunteriui Huasei iš Vokietijos, UAB „Keljeras“ direktoriui Antanui Lagunavičiui, salakietei Elvyrai Kryžanauskienei,  Dailės akademijos dėstytojui Audriui Klimui.

Miestelio kultūros namuose  buvo atidaryta dailės darbų paroda „Tėviškės spalvos“. Viena iš jos autorių Vaida Ragėnaitė, kurios močiutė gyvena Salake, taip pat eksponuojami jos bendramokslių Reginos Siira ir Gražinos Vasiliauskienės tapybos darbai.

Paskui šventės dalyviai kultūros namų salėje klausėsi koncerto „Prisiminimo“, vyko filmo apie kraštietį Algirdą Vapšį „Ministras iš Salako“ premjera (filmo autorius Vytautas Urbonavičius). Vakare koncertą estradoje prie kultūros namų surengė  Salako kultūros namų kapela „Luodė“ ir Telšių populiariosios liaudies muzikos grupė „Smagratis“.

Salakas, Zarasų rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija