2009 m. liepos 10 d.
Nr. 53
(1745)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Pašventintas koplyčios kertinis akmuo

Alvyra Grėbliūnienė

Kun. Valerijus Rudzinskas (kairėje)
perskaitė Dievo Gailestingumo
koplyčios kertinio akmens
ir statybvietės pašventinimo aktą.
Sėdi vysk. Rimantas Norvila, dešinėje –
g. kan. dr. Mindaugas Puidokas

Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio vasara pina gražų iš anksto suplanuotų ir tiesiog gyvenimo kasdienybėje iškylančių renginių vainiką. Vienas iš jų – liepos 4 dieną Panaros Pilnų namų bendruomenėje vykusi būsimosios Dievo Gailestingumo koplyčios kertinio akmens šventinimo iškilmė.

Į renginį suplaukė per 500 žmonių iš visos Lietuvos. Bendruomenės įkūrėjas kun. Valerijus Rudzinskas vardino piligrimus, atvykusius iš Šilutės, Biržų, Klaipėdos, Panevėžio, Kauno, Vilniaus ir artimesnių rajonų. Šventinimo apeigoms vadovavo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila. Pirmiausia kartu su juo kunigų, choristų ir tikinčiųjų procesija iš senos koplytėlės patraukė į naujų Dievo namų statybos vietą. Ten tėvas Valerijus perskaitė ir atsakingi asmenys pasirašė Dievo Gailestingumo koplyčios kertinio akmens ir statybvietės pašventinimo aktą. Savo parašus įamžino vyskupas R. Norvila, generalvikaras mons. dr. Arūnas Poniškaitis,  Seimo narys Algirdas Butkevičius, UAB „Dzūkijos statyba“ generalinis direktorius J. A. Žukas, UAB „Baltas fonas“ projekto vadovas M. Jamantas, PNB vardu – kunigas Valerijus, moderatorius br. Laimonas Mituzas, projektų vadovė Rūta Jakubonienė. Bendruomenės broliai įleido į duobę  kertinį akmenį, tėvas Valerijus įdėjo kapsulę, tada viskas buvo sutvirtinta statybiniu skiediniu. Prieš tai visą statybvietę, o po to kertinį akmenį su kapsule vyskupas pašventino. Paskui senojoje koplytėlėje šv. Mišias aukojo vyskupas R. Norvila kartu su į iškilmę atvykusiais šešiais kunigais. Mišių pradžioje kunigas Valerijus nuoširdžiai padėkojo garbiems svečiams, visiems piligrimams ir pakvietė maldai už koplyčios statybos sėkmę, aukotojų bei asmeninėmis intencijomis. Paragino melstis ir už ganytoją, kad rudenį jis jau galėtų pašventinti koplyčios varpus.

Vyskupas homilijoje pažymėjo, kad be kitų bendruomenę vienijančių žemiškų dalykų, bendruomenės centras yra Jėzus Kristus. Tik tokia bendruomenė gali ištirpdyti nežinomumo ribas, ko nepajėgia padaryti žmogaus šiluma. Atrama ir išeitis visose, net ir ribinėse žmogaus gyvenimo situacijose, yra Viešpats. Ganytojas džiaugėsi, kad pradėta koplyčios statyba, nes tik Dievo namai augina žmogų tikėjime, suvienija tarpusavyje ir su Viešpačiu. Jis kalbėjo, kad jei Viešpats bus centru, tai Jis pridengs nuo lietaus, kaitros, šalčio ir dvasinių negandų, o PNB ir čia susirinkusiems piligrimams prašė Dievo pagalbos ir palaimos.

Šv. Mišių pabaigoje kun. V. Rudzinskas padėkojo apeigų vadovui, kunigams ir tikintiesiems, bendruomenės broliai vyskupui ir generalvikarui įteikė gėlių.

Vyskupas visus palaimino ir padėkojo Viešpačiui, kad atsiuntė lietų: „Nes geriau lietus, negu sausra. Ačiū, kad jos nėra jūsų širdyse ir sielose“.

Po šv. Mišių vyko agapė.

Simboliška, kad tą pačią dieną į iškilmę susirinkusiems svečiams buvo pristatytas kun. V. Rudzinsko knygos „Tu gali“ šeštasis papildytas leidimas. Daugeliui šios knygelės pristatinėti net neverta. Knygelė kupina paguodos ir išminties, suteikiančios jėgų su tikėjimu tęsti gyvenimo kelionę ir ramiai pakelti iškilusius išbandymus.

Panara, Varėnos rajonas
Br. Laimono Mituzo nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija