2009 m. liepos 10 d.
Nr. 53
(1745)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Telšių dekanate

Užbaigė Jubiliejinius šv. Pauliaus metus

Varnių klebonas kan. Jonas Petrauskis

Šventoriuje – iškilminga procesija

VARNIAI. Birželio 29-ąją Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus parapija užbaigė Šventojo Tėvo paskelbtus Jubiliejinius šv. apaštalo Pauliaus metus. Ta proga visus metus nuo praėjusių metų birželio 29-osios šeštadieniais ir sekmadieniais šioje šventovėje buvo meldžiamasi į šv. Paulių, prašant užtarimo ne tik sau, bet ir savo mirusiesiems. Tą dieną vyko ir parapijos tituliniai Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus atlaidai. Votyvos šv. Mišias aukojo klebonas kan. Jonas Petrauskis. Homiliją pasakė atlaidus vedęs Telšių Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikų ugdytojas kun. Egidijus Kumža, atsivežęs  klieriką Martyną Girininką, kuris talkino šv. Mišiose.

Prasidėjus Sumai, buvusios katedros skliautus sudrebino Varnių parapijos dūdų orkestras ir choras, vadovaujamas vargonininko Juozo Laugalio. Sumos šv. Mišias aukojo kun. E. Kumža, jis taip pat pasakė homiliją. Spalvingoje procesijoje darniai giedojo bažnyčios choras ir grojo dūdų orkestras.

Varnių parapijiečiai dėkingi ilgamečiam klebonui kan. J. Petrauskiui, visus metus aukojusiam šv. Mišias, skirtas šv. apaštalo Pauliaus metams, o jų pabaigą  apvainikavusiam iškilia atlaidų švente.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija