2009 m. liepos 17 d.
Nr. 55
(1747)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Aktyviausieji bendruomenės nariai keliavo po Žemaitiją

Noro gyventi bendrystėje ir žingeidumo vedini Kauno rajono Domeikavos bendruomenės aktyviausi nariai, 2008 metų gražiausių sodybų šeimininkai, akcijos „Darom 2009“ iniciatyviausi dalyviai ir rėmėjai Gedulo ir vilties dieną praleido Žemaitijoje. Kretingos pavyzdinių ir gražiausių sodybų nominacijas pelnę šeimininkai mielai bendravo su svečiais ir dalijosi aplinkos puoselėjimo patirtimi, leido apžiūrėti visus kampelius. Didžiausią įspūdį paliko vandens kriokliai su baseinais, japoniškas sodas, akmenys ir dvidešimt tekančių šaltinių.

Grafų Tiškevičių rūmai Kretingoje nenustebino svetingumu, tačiau Šv. Antano bažnyčioje buvome jaukiai apgaubti ramybe ir išmintimi, kuri sklido nuo brolio Jordano, iš jo gavome palaiminimą.

Pakeliui į namus užsukome į netoli Raseinių esantį Jūkainių geomorfologinį draustinį. Taip buvo suplanuota ir kelionės organizatorių Vitos Sutkienės ir Vidos Sologubienės, nes juk visuomet smagiausia dalis – apdovanojimai, įvertinimai ir, žinoma, šokiai ant pievos. Tai jau yra tapę kelionės tradicija. Juk kokia kelionė be Petro kapelos?!

Visi džiaugės likimo siurprizu – galimybe pamatyti gražiausią 2008 metų Lietuvos sodybą, esančią Viduklėje. Už tai esam nuoširdžiai dėkingi Raseinių eiguliui Edvardui Šneideriui.

Kelionė į namus tikrai nebuvo per ilga nei jauniausiam trejų metų keliauninkui, nei vyriausiam 80-mečiui, nes dar liko Irenijaus Šmidto neišragauto medaus ir daug neišdainuotų  dainų.

Jūratė Mieldažienė

Domeikava, Kauno rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija