2009 m. liepos 17 d.
Nr. 55
(1747)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Šventųjų gyvenimo pavyzdžiu...

Ramutė Stanislovaitienė

Seminaro dalyviai
Šv. Šeimos koplyčioje

Darbas grupelėse

Jau daugelį metų Kauno lopšelis-darželis „Rokutis“ glaudžiai bendradarbiauja su Rokų šeimos dvasinio ugdymo centru „Šeimyna“, Rokų Šv. Antano parapijos klebonu V. Gražulevičiumi. Sausio mėnesį metodininkė Julija Bakūnaitė parengė projektą „Šventųjų gyvenimas – pavyzdys vaikams”, kuriame 18 auklėtojų įsipareigojo vaikus supažindinti su pasirinktu šventuoju, išryškinti jo dorybes ir susieti su vaikų patirtimi. Prasidėjo ieškojimų ir atradimų metas. Projekto vadovė  nuoširdžiai konsultavo, drąsino  ir patarinėjo pedagogėms. Po keturių mėnesių intensyvaus darbo buvo pasiruošta seminarui tema „Šventųjų gyvenimo epizodų panaudojimas vaikų ugdymui“, kuris vyko  birželio 16–19 dienomis.

Seminaras prasidėjo šv. Mišiomis Šv. Šeimos koplyčioje, kurias aukojo kun. V. Gražulevičius. Buvo parengta stendinių pranešimų paroda „Šventųjų gyvenimo atspindžiai vaikų veikloje“. Paskaitą „Pakviesti šventumui“ skaitė tikybos mokytoja S. Jasevičienė, „Mažame slypi šventumas“ skaitė  Kauno St. Šalkauskio kolegijos dėstytoja filosofijos dr. Bronė Gudaitytė, „Religinė pedagogika ikimokykliniame ugdyme“ skaitė Julija Bakūnaitė. Auklėtojos, supažindinusios vaikus su pasirinktu šventuoju, savo praktinius keturių mėnesių potyrius išdėstė išsamiuose pranešimuose. Seminaro metu organizuota išvyka į  palaimintojo Jurgio Matulaičio tėviškę bei Birštono sakralinį muziejų.

Seminaro užbaigimui, atlikę komandines užduotis, dalyviai pakvietė pakeliauti po Šventosios Dvasios dovanų stoteles. Keleto dienų įspūdžiai neišdildomi, tai byloja seminaro dalyvių pamąstymai: „Jaučiuosi kaip po gerų rekolekcijų. Labai graži aplinka ir dvasinga atmosfera. Naudingos pristatytos patirtys darbo su vaikais ir lektorių mintys... Šventieji yra toks dvasinis lobynas mūsų augimui. Jų tikėjimas ir pasitikėjimas Dievu labai sustiprina“ (Birutė).

„Dalyvavimas seminare paskatino naujiems pasiryžimams, vidiniams įsipareigojimams. Labai gera yra dalintis praktine darbo patirtimi, bendrauti, gyventi bendrystėje ir džiaugsme. Tai yra tikra dvasinė sanatorija“ (Laima).

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija