2009 m. rugpjūčio 21 d.
Nr. 58
(1750)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Žemaičių Kalvarijos dekanate

Klebono išlydėtuvės

Kan. Donatas Stulpinas bendrauja
su jauniausios kartos atstove

„Tai , kas tikra, gauta iš jūsų.
Jūs buvote ir esate mūsų“, –
sakė Babrungo bendruomenės
„Tėviškė“ atstovės

PLUNGĖ. Rugpjūčio 2-ąją su savo  parapijiečiais atsisveikino Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios klebonas kan. Donatas Stulpinas. Jis gavo paskyrimą dirbti Švėkšnoje. Per klebono darbo Plungėje metus bažnyčia tapo tikra šio Žemaitijos rajono centro puošmena. Privažiavimai iki jos ar automobilių stovėjimo vietos bei takai šventoriuje išgrįsti trinkelėmis, šventovės grindys blizga kaip veidrodis. Kan. D. Stulpinas per vienuolika metų pakrikštijo apie 4 tūkstančius naujagimių ir palaidojo maždaug 3,5 tūkstančio mirusiųjų. Čia jis atšventė ir savo kunigystės 20 metų sukaktį. Tardamas atsisveikinimo žodį parapijiečiams  kan. D. Stulpinas dėkojo kunigams, Bažnyčios tarnams, chorų vadovams bei visiems, prisidėjusiems prie šventovės grožio saugojimo. Kartu jis pastebėjo, kad kunigui svarbiausia – ne remontuoti bažnyčią, bet evangelizuoti žmones,  gražiai su jais sutarti, tinkamai tarnauti. Klebonas ragino išsaugoti iš tėvų perimtą tikėjimą kaip didžiulę dovaną. Geru žodžiu jis minėjo buvusias ir dabartinę rajono Tarybą.

Rugpjūčio 2-oji bažnyčioje buvo jaudinanti. Ne vieno tikinčiojo akyse sužvilgo ašaros, o norinčių padėkoti buvusiam klebonui buvo daug. „Vienintelį kartą esu su jumis išsikalbėjusi, bet to niekada nepamiršiu“, – sakė pagyvenusi moteris. „Tai, kas tikra, gauta iš jūsų. Jūs buvote ir esate mūsų“, – kalbėjo Babrungo bendruomenės „Tėviškė“ narės. „Jus mums primins išgražinta bažnyčia“, – tarė tremtinių atstovas. Kalbėjo ir iš Plungės krašto kilęs Seimo narys Jurgis Razma. Pabaigai bažnyčioje kanauninko garbei buvo sugiedota „Ilgiausių metų“. Išeinantys iš bažnyčios dovanų gavo Giuseppe Pulcinelli knygą „Apaštalo Pauliaus pažinimo abėcėlė“.

Bronius VERTELKA

Autoriaus nuotraukos

Redakcijos prierašas. Kan. Donatas Stulpinas, dirbdamas Plungėje, buvo užprenumeravęs „XXI amžių“ visoms rajono bibliotekoms, o jų yra 23. Tai pavyzdys visiems kunigams, kaip reikia rūpintis, kad kuo daugiau žmonių susipažintų sa katalikiška spauda.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija