2009 m. rugsėjo 4 d.
Nr. 62
(1754)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Kai kurie santykių su Rytų kaimynu aspektai

Edmundas Simanaitis

Baltijos šalyse vykę slaptojo Stalino ir Hitlerio suokalbio 70-ųjų metinių minėjimai smarkiai suerzino dabartinius Kremliaus šeimininkus.

Istorijos taisytojai ir klastotojai

Imperinės politikos tęsėjai kaltino Baltijos valstybes ekstremizmo kurstymu, isterija ir, tai svarbiausia, mėginimais perrašyti APK istoriją. Žinoma, Baltijos kelio 20-mečio minėjimas dar labiau papiktino Rytų kaimynę. „Pribaltai“, užuot dėkoję už išvadavimą iš nacių okupacijos, smerkia sovietinio genocido akcijas: masinius trėmimus į Sibirą, žudynes ir GULAG‘o „komfortą“.


Už gyvą Baltiją

Vytautas Landsbergis

Sveiki, broliai ir sesutės! Gerai, kad susirinkom.

Jei būtume dvidešimt kartų susirinkę tokia dvasia, kaip Baltijos kely, šiandien daug kas būtų geriau. Ir vis dėlto, nepaisant visokių sunkumų ir to, kad laikraščiuose ištisai juoda spalva ir verkimas, dažnas nusistebi: iš kur aplink nebloga nuotaika, optimizmas, tartum atgimimas? Juk turėtų būti atvirkščiai!


Padėkos už laisvę šventė Šiluvoje

Rugpjūčio 30-ąją, sekmadienį, kaip ir kasmet, Šiluvoje tūkstančiai piligrimų minėjo Padėkos už laisvę šventę. Dauguma jų į Šiluvą tądien atėjo pėsčiomis, dalyvaudami didžiulėse piligrimų eisenose, kurios tradiciškai iš pat ryto prasidėjo dviejose vietose: nuo Raseinių pusės ir nuo Tytuvėnų. Pirmajai eisenai vadovavo Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, čia buvo meldžiamasi pašaukimų, Lietuvos intencijomis; antrajai vadovavo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija