2009 m. rugsėjo 4 d.
Nr. 62
(1754)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Įamžino šv. Joną Nepomuką

Šv. Mišias aukoja kunigai (iš kairės):
Arvydas Mačiulis, Mykolas Petrauskas
ir Antanas Gutkauskas

Kankinio šv. Jono Nepomuko koplytėlė
Tenenių bažnyčios šventoriuje

Naujai padaryti laiptai
ir restauruoti šventoriaus vartai

TENENIAI. Liepos pabaigoje šv. Barboros parapijoje buvo pašventinta šios parapijos tikinčiųjų ir klebono kun. Mykolo Petrausko iniciatyva iš užmaršties prikelta ir restauruota kankinio šv. Jono Nepomuko (liaudyje Joneliu vadinamo) statula, kuri gražiai įkomponuota į šventoriuje esančią koplytėlę. Ta proga kun. M. Petrauskas su iš Upynos parapijos (Šilalės dekanatas) atvykusiais svečiais kunigais Antanu Gutkausku ir Arvydu Mačiuliu (abu kunigai dirba Rietave) aukojo šv. Mišias. Prisiminti ir pagerbti retai kur sutinkamą kankinį Joną Nepomuką susirinko daug tikinčiųjų. Pašventinus koplytėlę visi trys kunigai aukojo šv. Mišias, o kun. M. Petrauskas pasakė išsamią homiliją apie kankinį šv. Joną Nepomuką.

Po šv. Mišių klebonas kun. M. Petrauskas įteikė padėkos raštus bei asmenines dovanėles visiems prisidėjusiems prie koplytėlės pastatymo bei šv. Jono Nepamuko statulos restauravimo. Agapės metu tikintieji nuoširdžiai padėkojo savo kunigui už rūpestį parapija.

Švč. Kristaus Kraujo šventės metu, kurią vedė Šilalės šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios kunigas Kęstutis Motiejaitis, prie Didkiemio šv. Angelų Sargų bažnyčios  buvo pašventinta Švč. Mergelės Marijos su Kūdikėliu Jėzumi statula.

Klebonas kun. M. Petrauskas, besirūpinantis Tenenių, Pajūrio Švč. Trejybės ir Didkiemio Šv. Angelų Sargų parapijomis, spėjo ne tik idealiai sutvarkyti šias bažnyčias, jų aplinką, bet ir renovuoti Pajūrio Švč. Trejybės parapijos namus. Šiuo metu Švč. Trejybės bažnyčia ir šalia jos renovuoti parapijos namai skendi gėlių jūroje. Čia pat iš akmenų sumūryta Lurdo Švč. Mergelės koplyčia, savo didingumu stebinanti net iš toliau į Pajūrį atvykstančius svečius.

Atjaunėjo, išgražėjo ir Tenenių šv. Barboros bažnyčia: atnaujinti šventoriaus vartai, padaryti nauji laiptai, suformuoti gėlynai. Už bažnyčios, ant kalnelio, pastatytas ir pašventintas didingas Kryžius. Šventoriuje išaugo modernūs šios parapijos namai su šarvojimo sale, Žemaičių Kalvarijos Kalnų giedojimo kambariu, patalpomis vaikų katechezei.

Žilvinas PRANCKEVIČIUS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija