2009 m. rugsėjo 11 d.
Nr. 64
(1756)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Aktyvus jaunimas

Pirmo tos dienos srauto sutvirtintieji
su vyskupo generalvikaru
prel. bažn. t. dr. Juozu Šiuriu

Šilalės jaunimas – dažnas
svečias parapijos namuose

Šilalė. Parapijoje praėję šv. Onos atlaidai ir Žolinės šventė parodė, kad Šilalėje dar yra jaunimo, neabejingo tikėjimui ir nesigėdinčio iškilesnėmis šventėmis ateiti į šį rudenį šimtmetį švęsiančią Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią. Šilalės parapijoje aktyviai veikia skautai ir ateitininkai, kuriems sumaniai vadovauja Šilalės miesto mokyklų mokytojos Lina Jasaitė, Viktorija Macienė ir Elvyra Gedeikienė. Be to, Šilalės parapijos jaunimo katalikišką veiklą skatina kupinas energijos bei entuziazmo jaunimo bičiulis klebonas dekanas kun. Stasys Toleikis. Jis lankosi Šilalės miesto mokyklose vykstančiuose moksleivių religiniuose renginiuose, susitinka su parapijos jaunimu parapijos namuose. Čia vyksta įvairūs renginiai, susitikimai su vyskupu Jonu Boruta SJ, Telšių vyskupijos centro reikalų vedėju kun. teol. lic. Andriumi Vaitkevičiumi, Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos propedeutinio kurso auklėtiniais ir pan.  Reikalui esant,  klebonui dekanui kun. S. Toleikiui į pagalbą ateina jo pagalbininkai vikarai kunigai Kęstutis Motiejaitis ir Mindaugas Alekna. Tad  ir šią vasarą Šilalėje praėję šv. Onos atlaidai ir Žolinės šventė nebuvo vien pagyvenusių tikinčiųjų šventės. Į šias iškilmes sugužėjo ir nemažai jaunimo, kuris ėjo išpažinties, priėmė Šventąją Komuniją, meldėsi bei adoravo šv. Mišių metu. Nemaža dalis Šilalės parapijos jaunimo yra susibūrę į bažnytinį sakralinių giesmių chorą ir iškilesnių švenčių metu gieda Mišiose. Vis dažniau jaunimo matyti ir vakarinėse pamaldose.

Rugpjūčio 22-ą, šeštadienį, Šilalės šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje vyko Sutvirtinimo sakramento iškilmė. Šiai metinei šventei klebonas dekanas kun. S. Toleikis kruopščiai pasiruošė. Bet svarbiausia, kad jaunimas į šią iškilmę atėjo pasiruošęs ne tik teoriškai, bet ir kas sekmadienį aktyviai dalyvavęs šv. Mišiose. Į jaunimo pasiruošimą Sutvirtinimo sakramentui dekanas žiūrėjo labai reikliai ir atsakingai.

Sutvirtinimo sakramento iškilmė virto gražia švente. Į ją atvyko ne tik sutvirtinamieji su savo tėvais, seneliais, broliais ir seserimis. Tą dieną Šilalė buvo tarsi didžiuliai atlaidai. Telšių vyskupijos generalvikaras prel. bažn. t. dr. Juozas Šiurys daugiau kaip 170-čiai Šilalės parapijos jaunuolių suteikė Sutvirtinimo sakramentą. Kreipdamasis į sutvirtinamuosius prel. J. Šiurys, tądien aukojęs šv. Mišias, palinkėjo jiems branginti gautą Dievo dovaną – Šventąją Dvasią, maldomis bei uoliu bažnyčios lankymu toliau stiprinti tikėjimą. Jis taip pat pasidžiaugė klebono kun. S.Toleikio pasiruošimu šiai iškilmei.

Neapsieita be Šilalės parapijos jaunimo ir paminint Baltijos kelio 20-metį. Rugpjūčio 23-osios, sekmadienio, vakarinėse šv. Mišiose šia intencija giedojo parapijos jaunimo sakralinių giesmių choras „Salve musica“ (vadovas Kornelijus Pukinskis). Ta proga homiliją pasakė šv. Mišias aukojęs kun. K. Motiejaitis. Pasak klebono dekano kun. S. Toleikio, nereikia manyti, jog visas jaunimas yra blogas. Pirmiausia reikia matyti tą jaunimą, kuris auga doras ir dvasingas. Jam padedant paveiksime ir visą mūsų jaunąją kartą. Tuo nesunku patikėti pažvelgus į Šilalės parapijos jaunimą.

Povilas ŽALTAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija