2009 m. rugsėjo 18 d.
Nr. 66
(1758)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Atviras laiškas Lietuvos Katalikų Bažnyčios vadovams

Perskaičius savaitraštį „Tremtinys“ (2009 07 31, Nr. 28)

Dar senovės graikai sakydavo, kad kiekviena tauta verta pagarbos tiek, kiek ji pati gerbia ir vertina savo gyvuosius ir mirusius didvyrius, kovojusius ir kentėjusius už Tėvynės laisvę. Ši nuo amžių glūdumos išlikusi sentencija ypač aktuali ir mūsų tautai, patyrusiai daug praradimų bei kančių. Daugelis mūsų tautiečių, apsilankiusių įvairiose pasaulio šalyse, be abejonės, matė, kiek daug paminklų, panteonų yra pastatyta didvyriams, kovojusiems ir kritusiems už  nepriklausomybę. Beje, ir likę gyvi Laisvės kovotojai ten nepamirštami, nuolat apsupti visuomenės dėmesio ir pagarbos.


Ar antikrikščioniška nuostata – TS-LKD politika?

Atviras laiškas-kreipimasis LR Seimo nariui Mantui Adomėnui

Aš, krikščionių demokratų atstovė ir rėmėja, esu giliai sukrėsta žinios, kad  dėl sunkios ekonominės finansinės būklės nuo liepos mėnesio nutraukta  vieno populiariausių vaikų ir jaunimo laikraščio „Kregždutė“ leidyba. Šis laikraštis buvo leidžiamas keliolika Nepriklausomybės metų ir buvo tikras dvasinės, patriotinės vilties skleidėjas dabartinei augančiai kartai. Laikraštyje buvo nagrinėjamos aktualios temos, susijusios su krikščioniškomis dvasinėmis ir moralinėmis vertybėmis, kurių ypač pasigendama pastaruoju metu tarp augančio ir bręstančio jaunimo.


Dzūkai viešėjo pas aukštaičius

Varėniškiai meldžiasi Švenčionėlių
bažnyčios šventoriuje, prie
kun. Broniaus Laurinavičiaus kapo

Paskutinį vasaros sekmadienį Varėnos šv. arkangelo Mykolo parapijos parapijiečius klebonas dekanas kun. Valentinas Virvičius pakvietė keliauti į jo gimtuosius Reškutėnus (Švenčionių r.) švęsti bažnyčios pastatymo 85 metų jubiliejų.

Reškutėnuose pirmiausiai aplankėme kaimo pakraštyje esančias kapines, kur palaidoti klebono tėveliai ir seneliai. Pasimeldėme ir padėkojome, kad išaugino mums gerą kunigą...


Paliko gražių darbų pėdsaką...

Kun. Antanas Gutkauskas savo
kunigystės dešimtmetį atšventė Upynoje

Kai prieš ketverius metus į Šilalės dekanato Upynos Švč. Mergelės Marijos Vardo parapiją klebono pareigoms ir aptarnauti nuolatinio kunigo neturinčias Girdiškės ir Varsėdžių parapijas buvo paskirtas jaunas kunigas Antanas Gutkauskas – suabejojome, ar šis jaunas kunigas, neturėdamas pagalbininko vikaro, pajėgs susidoroti su tiek darbų. Juolab kad ir visų trijų bažnyčių teritorijos prašėsi sutvarkomos. Jau buvo gerokai apkiužę ir Upynos parapijos namai, pro sienas ir stogą į vidų skverbėsi vanduo. Girdiškės Švč. Mergelės Marijos Snieginės bažnyčios grindys buvo išpuvusios, jas naikino pelėsinis grybas. Pagalbos šaukėsi ir šios parapijos namai, o prie Varsėdžių šv. Roko bažnyčios visai nebuvo parapijos namų – tik pamatai, liudiję, kad kadaise čia stovėjo „špitolė“.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija