2009 m. spalio 2 d.
Nr. 69
(1761)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Tituliniai atlaidai

Atlaidų šv. Mišias aukoja
Luokės klebonas
kun. Virginijus Palionis

Kun. Mindaugas Alekna įteikia padėkos
raštus parapijiečiams, padėjusiems
sutvarkyti bažnyčios išorę

VAITIMĖNAI. Šilalės šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios vikaras kun. Mindaugas Alekna, aptarnaujantis Tauragės rajone esančią Vaitimėnų parapiją, rugsėjo 13-ąją surengė titulinius Šv. Kryžiaus Išaukštinimo atlaidus. Į juos pasikvietė prieš keletą metų Vaitimėnuose dirbusį kunigą vikarą, dabar jau Telšių dekanato Luokės parapijos kleboną kun. Virginijų Palionį, kuris aukojo iškilmingas šv. Mišias ir pasakė homiliją apie šv. Kryžių, primindamas, kad Kryžiaus ženklas turėtų rasti pagarbią vietą kiekvienuose lietuvio kataliko namuose bei sodybose. Pasak kun. V. Palionio, Kryžius – tai Dievo galybė perkeisti mūsų gyvenimus, nes Jis yra visų malonių šaltinis, visų dorybių versmė.

Vaitimėnų parapiją aptarnaujantis kun. M. Alekna pasistengė tinkamai pasiruošti šiai šventei – parapijos tikinčiųjų lėšomis buvo suremontuota bažnyčios išorė. Prisidėjusiems prie bažnyčios pagražinimo po atlaidų kunigas įteikė padėkos raštus, kartu padėkojo choristams, ministrantams, adorantėms už dalyvavimą atlaiduose, o tikintiesiems – už paramą.

Po atlaidų niekas nenorėjo skirstytis – kiekvienam norėjosi pasikalbėti su svečiu kun. V. Palioniu, padėkoti kun. M. Aleknai už atlaidus, aptarti tolimesnius Vaitimėnų parapijos reikalus.

Vytautas ŠTREIMYS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija