2009 m. spalio 2 d.
Nr. 69
(1761)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Sukaktys, atlaidai

Šv. Mišias aukoja kunigai
Renatas Liuberskis (viduryje)
ir kun. Kęstutis Motiejaitis (kairėje)

Tūbinės. Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios vikaras kun. Kęstutis Motiejaitis paminėjo net kelias sukaktis: rugpjūčio 22 dieną šventė 30-metį, o rugsėjo 24 dieną sukako 5 metai, kai baigė Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminariją, metai, kai darbuojasi Šilalės parapijoje vikaru.

Šilalės klebonas dekanas kun. Stasys Toleikis patenkintas kun. K. Motiejaičio darbu. Pasak klebono, tai rimtas, pareigingas, darbštus ir kunigystę mylintis kunigas. Jam, be vikaro pareigų, dar yra patikėta aptarnauti nuolatinio kunigo neturinčią Tūbinių parapiją. Kas sekmadienį kunigas aukoja šv. Mišias Tūbinių Dievo Apvaizdos bažnyčioje, atlieka įvairius religinius patarnavimus.

„Tūbinių parapija man yra puiki mokykla, jeigu kada nors tektų būti klebonu. Čia mokausi savarankiškumo, patirties, bendrauti su tikinčiaisiais“, – sako kun. K. Motiejaitis. Tad ir stengiasi iš visų jėgų – net eilinėmis savaitės dienomis jis nuvažiuoja į Tūbines, lanko ligonius, laidoja mirusiuosius, bendrauja su parapijos žmonėmis, jaunimu.

Pamaldžiai, įspūdingai praėjo rugsėjo mėnesį įvykę Šv. Kryžiaus Išaukštinimo atlaidai Tūbinių bažnyčioje. Kunigas jiems kruopščiai pasiruošė: pagalbininkai išpuošė bažnyčią, o kun. K. Motiejaitis per rajoninę spaudą pakvietė į atlaidus. Juos vesti pasikvietė svečią iš Telšių, kun. relig. m. mgr. Renatą Liuberskį. Nors šventės dieną žliaugė lietus, tačiau Tūbinių bažnyčia buvo pilnutėlė tikinčiųjų. Šv. Mišias aukojo kun. R. Liuberskis ir šios parapijos šeimininkas kun. K. Motiejaitis, adoravo nemažas pulkelis mergaičių ir ministrantų berniukų. Kun. R. Liuberskis pasakė homiliją apie šv. Kryžiaus prasmę bei jo išaukštinimą, giedojo Tūbinių bažnyčios choras (vadovas Kornelijus Pukinskis). Atlaiduose dalyvavo ir daug jaunimo. Tai nemažas kun. K. Motiejaičio nuopelnas, nes jis nuolat primena, kad šv. Mišiose kartu su suaugusiais turi dalyvauti ir jaunimas.

Ramūnas BAKŠYS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija