2009 m. spalio 7 d.
Nr. 70
(1762)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Pagerbti krašto kūrėjai

Rūta AVERKIENĖ

Varėnos Šv. arkangelo Mykolo
bažnyčioje koncertavę solistai
ir vargonininkas Bernardas
Vasiliauskas (trečias iš kairės).
Kairėje – kun. Pranciškus Čivilis

Senosios Varėnos Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje sekmadienį paminėtos Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 134-osios gimimo metinės ir tryliktąjį kartą įteikti „Sidabrinės bitės“ apdovanojimai. „Sidabrinės bitės“ ženklu ir Savivaldybės kultūros premija apdovanota Varėnos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja kultūrai Regina Svirskienė ir dailininkė Sofija Vainilaitienė.


Teatras pasitiko 89-ąjį sezoną

Pokalbis su Kauno valstybinio dramos teatro vadovu Egidijumi Stanciku

Kauno valstybinio dramos
teatro vadovas Egidijus Stancikas
Autoriaus nuotrauka

Po režisieriaus Gintaro Varno išėjimo teatras dirba be meno vadovo. Ar yra numatytas koks nors kandidatas į Kauno valstybinio dramos teatro meno vadovo vietą?

Gintaras Varnas buvo idealus režisierius, dirbęs sunkiomis sąlygomis  Kauno valstybiniame dramos teatre. Jam būnant meno vadovu ir pradėta teatro rekonstrukcija, kuri laikinai atėmė didžiąją sceną. Šis genialus režisierius nepabūgo eksperimento dirbti mažose, kamerinėse erdvėse ir savo užduotį įvykdė puikiai. Deja, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, teatrui dar vadovaujant Inai Pukelytei, režisierius Gintaras Varnas paliko mūsų teatrą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija