2009 m. spalio 16 d.
Nr. 73
(1765)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Panevėžio vyskupijoje

Pasvalio dekanate

Ilgamečio klebono kunigystės 60-metis

Iš kairės: kun. Anicetas Kisielius,
prelatas Vincas Petras Stukas,
kun. Albinas Pipiras, mons. Lionginas
Vaičiulionis, kun. Pranciškus
Sabaliauskas, stovi: kun. Albertas
Kasperavičius, meras Gintautas
Gegužinskas, dr. Aldona Vasiliauskienė,
kun. Saulius Paliūnas, Seimo narys
Antanas Matulas, Pušaloto bibliotekos
vedėja Vera Kvetkaitė-Mašalienė,
gydytoja doc. Genovaitė Jusaitienė
ir kun. Algis Neverauskas

PUŠALOTAS. Rugsėjo 27 dieną Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje iškilmingai paminėtos ilgamečio šios parapijos klebono kun. Albino Pipiro kunigystės 60 metų jubiliejus (apie jo gyvenimą rašėme rugsėjo 25 d., Nr. 68).

Prieš šv. Mišias Jubiliatas su procesija garbingai atlydėtas į bažnyčią. Šv. Mišiose kartu su Jubiliatu meldėsi kunigai: mons. Lionginas Vaičiulionis, prel. Petras Vincentas Stukas, kun. Anicetas Kisielius, kun. Pranas Sabaliauskas OP, kun. Saulius Paliūnas ir Pušaloto klebonas kun. Albertas Kasperavičius. Šv. Mišiose giedojo parapijos choras (vadovas Vytautas Ogintas).


Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Tituliniai atlaidai ir bažnyčios šimtmetis

Šiuo metu Šilalės parapijoje
dirbantys kunigai: klebonas dekanas
Stasys Toleikis (viduryje)ir vikarai
Mindaugas Alekna (kairėje)
ir Kęstutis Motiejaitis (dešinėje)

ŠILALĖ. Spalio 4-ąją, sekmadienį, buvo švenčiami tituliniai Šv. Pranciškaus Asyžiečio atlaidai ir minimas 1909 metais pastatytos neogotikinės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios šimtmetis. Ši šventovė – miesto puošmena. Jos projektą parengė lenkų architektas J. P. Dziekonskis, pastatymu rūpinosi tuometiniai kunigai: klebonas prel. B. Pacevičius ir kan. Pr. Kuodis. Pastarojo palaikai ilsisi bažnyčios šventoriuje. Bažnyčia pastatyta vietos dvarininkų ir parapijiečių lėšomis. Šventovei didingumo suteikia beveik 60 m aukščio grakštus bokštas, o vidų puošia 16 spalvingų vitražų su šventųjų atvaizdais. Bažnyčioje yra trys altoriai ir apie 20 vertingų XVIII–XIX amžiaus medinių skulptūrų. Meniškiausia – Nukryžiuotojo skulptūra. Virš zakristijos įsikūręs nedidelis meno ir istorijos muziejėlis, kurio vienas garsiausių eksponatų – originalus XIX amžiaus nežinomo dailininko nutapytas šv. Onos portretas.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija