2009 m. lapkričio 6 d.
Nr. 78
(1770)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Dvelksmas rūtų ir lelijų tau, Marija

Iš kairės: eiles skaitė aktorė
Virginija Kochanskytė, arfa
grojo Danguolė Vasiliauskaitė,
dainavo – Giedrė Zeicaitė

Spalio 18 dieną Zarasų bažnyčioje vyko sakralinė impresija „Dvelksmas rūtų ir lelijų tau, Marija“. Po šv. Mišių buvome pamaloninti retos galimybės išgirsti seniausią instrumentą – arfą (beje, arfa grojo ir karalius Dovydas). Biblijoje yra tokie žodžiai: Kai tik pikta dvasia iš Dievo apimdavo Saulių, Dovydas imdavo į rankas lyrą ir grodavo. Sauliui būdavo lengviau, ir jis imdavo geriau jaustis, o piktoji dvasia nuo jo atsitraukdavo. (1Sam 16, 23 )

Iš tiesų piktajai dvasiai nebuvo vietos, nes čia karaliavo didieji genijai – G. F. Hendelis, F. Šubertas, K. Frankas, M. Turnje ir kiti kompozitoriai, skyrę giesmes Švč. M. Marijai. Ypač subtiliai kūrė nuotaiką aktorės Virginijos Kochanskytės skaitomos eilės. Susižavėję klausėmės tarptautinių konkursų laureatės Giedrės Zeicaitės balso, arfa grojo mūsų kraštietė Danguolė Vasiliauskaitė.

Esame dėkingi brangioms viešnioms iš Klaipėdos krašto už Marijos mėnesį mums padovanotą nuostabią sakralią valandėlę. Tai šiek tiek praskaidrino rudens nuotaikas ir nustūmė šalin depresiją.

Kun. Remigijus Kavaliauskas,
Zarasų dekanas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija