2009 m. lapkričio 6 d.
Nr. 78
(1770)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Mirusiųjų dienai

Visų Šventųjų iškilmėje, po vidudienio šv. Mišių, Radviliškio Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje maldai ir susikaupimui pakvietė Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“ (choro vadovas Gediminas Ramanauskas, dirigentas Artūras Dambrauskas). Svečiai atliko įvairių epochų ir stilių bažnytinius kūrinius. Choro programoje skambėjo P. Kazalso, F. Mendelsono, R. R. Dubros, J. Reinbergerio, U. Sisasko, J. Busto kūriniai.

Vėlinių dieną susitelkimui ir apmąstymams nuteikė Vėlinių skaitymai, į kuriuos pakvietė Radviliškio miesto kultūros centro ir muzikos mokyklos kolektyvai. Eilėraščio posmus keitė smuiko rauda, o poetų skambios eilės palydėjo į šviesius prisiminimus: „Kai krinta lapai ir išskrenda paukščiai, prisimename Viešpaties amžinybėn Išėjusiųjų dieną... Į Ten subėgs visų keliai: pažįstamų ir nepažįstamų... Tik nežinau, kada į Ten išeisiu...“

Dėkodamas meno ir kultūros darbuotojams parapijos klebonas kunigas Gintas Sakavičius sakė: „Ačiū, kad šlovinote Dievą ir buvote su mumis“.

Laima Macytė

Radviliškis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija