2009 m. lapkričio 11 d.
Nr. 79
(1771)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Metai, kai pildosi svajonės

Alvyra GRĖBLIŪNIENĖ

Renginio dalyviai prie kun. Antano
Miluko namo-muziejaus

Memorialinė lenta ant kun. Antano
Miluko namo-muziejaus ir jo vardu
pavadintos gatvės lentelė

Akių gydytojai ir poetei Daliai Milukaitei-Buragienei šie metai ypatingi: ji šventė gimimo jubiliejų, išleido 20-ąją poezijos knygelę „Paliesiu gerumo spinduliu“ ir kartu su vyru įgyvendino svajonę – atidarė kun. Antano Miluko muziejų.

Spalio mėnesį Šeštokų bibliotekoje vyko poezijos popietė „Paliesiu gerumo spinduliu“. Popietę vedė Nepriklausomų rašytojų sąjungos (NRS) pirmininkas Vladas Buragas ir bibliotekininkė Vilija Labenskienė. Jubiliejinę poezijos rinktinę, skirtą Lietuvos vardo tūkstantmečiui ir asmeniniam jubiliejui,  pristatė ir eiles skaitė jos autorė D. Milukaitė-Buragienė. Knygelėje poetė talentingai sukūrė kolegų, artimų žmonių, pažįstamų literatūrinius portretus – akrostichus.

Renginyje dainavo Šeštokų kultūros namų moterų ansamblis „Kaimynės“ (vadovas Vytautas Pečiulis). Jubiliatę sveikino poetės Aldona Kursevičienė, Zenė Sadauskaitė, Irena Jacevičienė, kun. Juozas Čičirka, poetas Juozas Mickevičius, Vlada Kvedarienė. Iš savo eilių rinkinio kūrybą skaitė Jovita ir Algimantas Grakavinai. Ypač jautriai D. Buragienę sveikino jos kūrybos pirmoji mokytoja Vitalija Pyplienė. Prisiminimais apie Milukų giminę dalijosi literatė Irena Bernatonienė. Savo kūrybą skaitė „Jotvingio“ klubo pirmininkas Kęstas Sukackas, Alvyra Grėbliūnienė, Šeštokų seniūnė Aldona Surdokienė.

Renginyje dalyvavusi kun. A. Miluko giminaitė dailininkė Gražina Cecilija Žemaitienė džiaugėsi gražia švente ir pristatė savo paveikslų ciklą.

Paskui renginio dalyviai D. ir V. Buragų buvo pakviesti į netoliese esantį namą, kuriame gimė kun. Antanas Milukas (be kita ko, jame gimė ir augo Dalia Milukaitė-Buragienė). Čia šio žymaus Amerikos lietuvių veikėjo, rašytojo, publicisto, kultūrininko, daugybės knygų ir laikraščių leidėjo garbei buvo atidarytas muziejus. Namo kambarius puošia Milukų giminės nuotraukos, D. Buragienės apdovanojimai, čia bus atidaryta ir kun. A. Miluko knygų biblioteka. Deja, kaip sakė V. Buragas, po kunigo mirties jo turtinga biblioteka (apie 4000 knygų) ir ilgus metus kauptas archyvas nukeliavo į makulatūrą. Jaukioje namo svetainėje vaišinomės kava ir arbata, dalijomės įspūdžiais. Atsisveikindami kartu nusifotografavome...

Šeštokai, Lazdijų rajonas
Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija