2009 m. gruodžio 4 d.
Nr. 86
(1778)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Sesuo Rozana viliasi naujos pastogės

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Sesuo Rozana sako, jog į vienuolyną
užsuka vis daugiau žmonių,
ieškančių dvasinės ramybės

Krikštėnų Aušros Vartų Marijos ir Šv. Teresėlės vienuolyno įkūrėja sesuo Rozana tikisi, jog jų parengtas projektas naujoms statyboms gaus finansavimą. Tikimasi, jog kitais metais Krikštėnuose iškils naujas pastatas ir bendruomenė galės priimti didesnes grupes rekolekcijoms – tylos ir maldos laikotarpiui.

Iš Belgijos kilusi, vėliau Prancūzijoje vienuolinį gyvenimą gyvenusi ir jaunimo evangelizacijos mokykloje „Jaunimo aušra“ dėsčiusi  sesuo Rozana į Lietuvą atvyko atkūrus nepriklausomybę. „Negalvojau, kad čia mano vieta. Rytų šalys man atrodė esančios kankinių šalys ir manęs jos netraukė. Į Lietuvą važiavau su jaunimu. Tuo metu, kai buvome šalia Lietuvos pasienio, nesusišnekėjome su lietuviais. Ar mūsų klausimo nesuprato, ar mes atsakymo nesupratome, tačiau į Vilnių atvažiavome per Minską“, – šypsosi prisimindama savo pirmąją kelionę į Lietuvą sesuo Rozana.


Naujarodiečių rūpesčiai

Bronius VERTELKA

Prie atidengto paminklinio akmens
kalba Panevėžio rajono Naujarodžių
gyventojų bendruomenės
pirmininkė Ona Keturakienė

Susikūrus Naujarodžių bendruomenei, gerokai priblėsęs gyvenimas pasuko nauja vaga: jaunimas vakarais skuba į bendruomenės namus, kur jų laukia du stalo teniso stalai, šaškės, šachmatai, kiti žaidimai, treniruokliai. Patalpas pagal panaudos sutartį bendruomenė gavo iš savivaldybės apgailėtinai atrodžiusiame bendrabutyje. Kiek teko išlieti prakaito, kad jos taptų žmoniškomis, žino tik bendruomenė. Per projektus rado remontui reikalingų lėšų. Sužinojęs apie darniai sugyvenančią bendruomenę įsilieti į jos gretas panoro Panevėžio kredito unijos valdybos pirmininkas Kazimieras Petraitis. Už jo dovanotus pinigus bendruomenė įsigijo laidotuvėms reikalingą atributiką.


Grožiu alsuoja kiekvienas kampelis

Vytautas Bagdonas

Apie kiekvieną darbą Raimondas
Berkmanas turi ką pasakoti

Mikierių kaimas – nuošalus Andrioniškio seniūnijos kampelis, tačiau tuščių sodybų čia nepamatysi. Jeigu dėl vienos ar kitos priežasties sodybose nebelieka senųjų šeimininkų, čia tuoj pat įsikuria nauji. Kai kas Mikieriuose apsigyvena visam laikui, kai kas čia atvažiuoja tik pavasaroti, praleisti atostogas. Mikieriai vilioja neatsitiktinai – čia labai gražios vietos, netoliese teka Šventoji, šalia ošia didinga Šimonių giria.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija