2009 m. gruodžio 4 d.
Nr. 86
(1778)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Kauno arkivyskupijoje

Raseinių dekanate

Marijos diena

Šiluva. Lapkričio 13-ąją Marijos diena, be kitų pamaldų, minėta iškilminga Eucharistijos liturgija, vidudienį prasidėjusia Švč. M. Marijos Gimimo Bazilikoje. Liturgijai vadovavo ir pamokslą pasakė Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, koncelebravo Panevėžio vyskupas emeritas Juozas Preikšas, Kėdainių dekanas kun. Gintaras Pūras, trys dešimtys kunigų iš įvairių Lietuvos parapijų. Tądien drauge su piligrimais meldėsi ir gausiai atvykę Kėdainių dekanato tikintieji, surengę į Šiluvą piligriminę kelionę. Sielovadoje patarnavo šio dekanato kunigai. Per pagrindines pamaldas giedojo Kėdainių Šv. Juozapo ir Šv. Jurgio parapijų jungtinis choras. Arkivyskupo paraginti Marijos dienos piligrimai meldėsi už sunkų metą išgyvenančią Lietuvą, prašydami Viešpaties vesti Tėvynę į ateitį.

„Europos žmonės Dievo dovana laiko Berlyno sienos, kuri ilgą laiką buvo matomas pavergimo ženklas, griuvimą“, – sakė ganytojas per pamokslą, atkreipdamas dėmesį į dar baisesnę žmogui nuodėmės vergiją. Arkivyskupas kalbėjo apie Jėzaus kančią ir kryžių, leidžiančius būti Dievo įvaikiais; kalbėjo apie Mariją, kuri, būdama visai arti Sūnaus kančios, spinduliuoja žmonijai Dievo Gailestingumo žinią. Pamoksle paminėti keli įvykiai, bylojantys Dievo Gailestingumo ženklus mūsų tautai: tai šv. Brunono misija, Marijos apsireiškimas Šiluvoje ir Jėzaus gailestingumo žinia, duota per ses. Faustiną. Pasak ganytojo, Dievo Gailestingumo ypač reikia šiandien – jo šaukiasi dabarties sunkumai ir nuodėmės, jo šaukiasi žmogaus širdis.

Šv. Mišių pabaigoje nauji viešai pasižadėję keturi kunigai ir keliolika tikinčiųjų buvo priimti į vis gausėjančią Šiluvos Švč. Mergelės Marijos draugiją.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija