2009 m. gruodžio 11 d.
Nr. 88
(1780)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Atviras laiškas Seimo nariui Mantui Adomėnui

Nebesulaukusi Jūsų atsakymo nė į vieną iš mano drauge su kitais rinkėjais siųstų trijų registruotų laiškų, adresuotų konkrečiai ir asmeniškai Jums (š. m. liepos 2 d., rugpjūčio 21 d. ir spalio 9 d.) noriu viešai ir atvirai priminti Jums, kad esate mūsų rinkimų apygardoje išrinktas Seimo narys, mes už Jus balsavome, išreikšdami pasitikėjimą bei pagarbą Jūsų asmeniui.

Tačiau nesulaukusi iš Jūsų jokio laiško su mums itin rūpimais ir aktualiais atsakymais, turiu pilietinę teisę pareikšti, kad Jūs tokiu elgesiu ir veiklos taktika rodote abejingumą ir nepagarbą savo rinkėjams. Jeigu negerbiate rinkėjų, tai gerbkite bent save ir laikykitės valstybės įstatymų. Taigi, kaip Jūsų tiesioginis rinkėjas, reikalauju atsakyti į rinkėjų ir mano prašymą.

Pagarbiai Danutė UMBRASIENĖ, Vilnius 2009 m. gruodžio 7 d.

Redakcijos prierašas. Tokius laiškus kaip šis „XXI amžiaus“ redakcijai nėra malonu viešinti. Tačiau jei rinkėjams atstovaujantis Seimo narys neatsiliepia į rinkėjų laiškus, mes privalome padėti mūsų skaitytojams, kurie prašo mūsų pagalbos. O juk viena svarbiausių parlamentarų pareigų – atstovauti rinkėjų interesams. Juk beveik  šimtas Seimo narių kas savaitę penktadieniais ir pirmadieniais važiuoja pas rinkėjus į rinkimų apygardas ir apylinkes. Bent taip jie aiškina. Važiuoja prabangiais samdytais automobiliais, kurie mokesčių mokėtojams  kainuoja solidžią sumą – apie 3000 litų kas mėnesį.

Ypač nemalonu, kad Seimo narys, į kurį kreipiasi jo rinkėja, yra TS-LKD frakcijos narys, vienas svarbiausių valdančios koalicijos narių – ir kai kurie skaitytojai ar politikai gali suprasti, kad mes specialiai užsipuolame Permainų koalicijos atstovą. Bet mes lygiai taip pat „užsipultume“ ir opozicijos atstovą, jeigu gautume panašų laišką. Beje, kai pernai gruodį su pasiūlymu pertvarkyti mokesčių tarifus taip, kad mažiau kentėtų neturtingieji gyventojų sluoksniai ir Lietuvos ekonomika būtų mažiau išbalansuota, kreipėmės į atskirus Seimo ir Vyriausybės narius, jokio atsakymo ar atsiliepimo nesulaukėme nė iš vieno Permainų koalicijos nario (o savo pasiūlymą siuntėme beveik šimtui parlamentarų). Atsiliepė tik vienas opozicijos narys – už tai esame jam dėkingi.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija