2009 m. gruodžio 18 d.
Nr. 90
(1782)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Ligoninės kolektyvas nesutinka prisijungti

Genovaitė Baliukonytė

Ligoninės kolektyvas

LGS prezidentas Liutauras
Labanauskas ir Kauno II ligoninės
vyr. gyd. Tautvydas Jankauskas

Gruodžio 16 dieną Kauno 2-ojoje klinikinėje ligoninėje įvyko Kauno miesto savivaldybės administracijos direkcijos, Kauno miesto tarybos narių ir ligoninės kolektyvo susirinkimas, kuriame buvo aptariamas miesto valdžios siūlymas minėtą daugiaprofilinę ligoninę prijungti prie traumatologijos paslaugas teikiančios Kauno Raudonojo kryžiaus ligoninės. Susirinkime dalyvavo ir Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas. Ligoninės kolektyvas į susitikimą kvietė ir Kauno merą Andrių Kupčinską, deja jis atvykti negalėjo.

Kadangi miesto valdžios poziciją gynęs savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas pareiškė, kad šis valdžios sprendimas yra politinis, tai jis ir valdančioji Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai sulaukė labai daug nepasitenkinimo iš gausiai susirinkusio ligoninės kolektyvo, kuris tokį valdžios sprendimą prie mažesnio nusigyvenusio padalinio jungti stambesnį ir stipresnį įvertino kaip nelogišką, nes visos lėšos būtų skirtos silpnesniojo padalinio remonto darbams ir dėl to nukentėtų ligoninės pacientų aptarnavimo kokybė. Tokiam prijungimui nepritarė ir susirinkime dalyvavę miesto opozicijos Tarybos nariai – Jūratė Matekonienė (Stebėtojų taryba), Stasys Žirgulis, Loreta Kekienė ir Arvydas Garbaravičius bei LGS prezidentas L. Labanauskas, siūlęs atvirkštinį variantą. Sprendimo šalininkai – Savivaldybės direktorius V. Gudėnas, pavaduotojas Zenonas Abramavičius, Tarybos narė, Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto pirmininkė Loreta Kudarienė teigė, kad šitokiu būdu jie stengiasi išsaugoti Kauno ligoninės istoriją. Tačiau 2-osios ligoninės kolektyvo nuomone, suremontuoti Raudonojo kryžiaus ligoninės pastatai bus vis tiek anksčiau ar vėliau parduoti, o pagrindinė tokio prijungimo priežastis – nepartinis ir miesto valdžiai neįtinkantis ligoninės vyriausiasis gydytojas.

Tolesni minėtų ligoninių likimai bus sprendžiami Kauno miesto tarybos posėdyje gruodžio 22 dieną. Tądien Kauno VšĮ 2-osios ligoninės kolektyvas teigė ruošiąs protesto mitingą ir įvairiais kitokiais būdais stengsiąs kovoti už savo teises.

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija