2009 m. gruodžio 18 d.
Nr. 90
(1782)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kėdainių dekanate

Adventinė nuotaika

Klebonas kun. Artūras Stanevičius
šventina kalėdaičius

KĖDAINIAI. Adventas – susikaupimo, maldos, Kristaus laukimo metas. Lapkričio 29 dieną, pirmąjį Advento sekmadienį, Kėdainių Šv. Jurgio parapijos klebonas kun. Artūras Stanevičius į bažnyčią susirinkusius maldininkus paragino vadovautis artimo meilės įsakymu, kuris apima visus žmones, pradedant šeimos nariais, draugais, bendradarbiais ir baigiant nepažįstamais artimų ir tolimų bendruomenių žmonėmis, kuriems reikalinga pagalba.


Panevėžio vyskupijoje

Kupiškio dekanate

Parapijos 150-metis

Palėvenės klebonas kan. Vladas
Rabašauskas (pirmas iš kairės) sutinka
Panevėžio vyskupą Joną Kaunecką

Palėvenė. Spalio 11 dieną čia buvo švenčiamas parapijos 150 metų jubiliejus bei po ketverių metų restauracijos darbų atidengtas centrinis altorius. Jau nuo pat ankstyvo ryto apie šventorių šurmuliavo svečiai, prekybininkai, smalsuoliai. Suvažiavo žmonės iš įvairių Lietuvos kampelių – Panevėžio, Rokiškio, Pasvalio, Kauno ir Vilniaus.

Šventę paskelbė bažnyčios varpai, sukvietę į bažnytėlę Rožinio maldai. Po Rožinio šventės vedėjai klebonas kanauninkas Vladas Rabašauskas ir Aldona Ramanauskienė pasveikino atvykusiuosius,  papasakojo bažnyčios ir parapijos istoriją, supažindino su šventės programa. Susirinkusieji galėjo pasiklausyti nepakartojamo Laimos Česlauskaitės ir Lauryno Janulio dueto (koncertmeisterė Kotryna Gedminaitė).


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija