2009 m. gruodžio 23 d.
Nr. 91
(1783)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Ieškokime turinio laisvalaikyje

Petras LABANAUSKAS

Spalio 24 dieną teko dalyvauti koncerte, kuris vyko Muzikos ir teatro akademijos salėje. Jis buvo ypatingas tuo, kad jame pasirodė tiek profesionalai, tiek ir meno mėgėjai. Tai labai sveikintinas įvykis. Koncerte dalyvavo doc. Aušros Stasiūnaitės dainavimo klasės studentės, aktorius Tomas Vaisieta, Lietuvai pagražinti draugijos (LPD) nariai, Seimo narys Kazimieras Uoka, Lietuvos blaivystės sąjūdžio atstovai ir ansamblis „Giedra“ (vadovė M. Andriulienė), fleitininkė Gita Labanauskaitė.

LPD pirmininkas Juozas Dingelis įžanginiame žodyje paminėjo Juozo Tumo-Vaižganto 140-ąsias gimimo metines, paskui pasisakė publicistas Vilius Bražėnas. Aktorius T. Vaisieta paskaitė ištrauką iš Vaižganto „Pragiedrulių“. Ansamblis „Giedra“ padainavo keliolika dainų.

„Giedros“ veikla neapsiriboja vien dainomis. Tai ir literatūros, teatro mėgėjų susibūrimas. Ansamblio nariai nevartoja svaigalų savo susibūrimuose ir praktiškai parodo, kad turiningai gyventi įmanoma ir be jų. Tai įrodo ansamblio devynerių metų patirtis. Kviečiame stiprinti mūsų gretas, vienytis į naujus susibūrimus. Išdrįskime, nemiegokime ir gyventi bus turiningiau, linksmiau. Blaivystės sąjūdžio vyriausias vadas doc. dr. Aurelijus Veryga patvirtina: „Aš čia nedirbčiau, jei nematyčiau pažangos žmonių blaivėjimo srityje. Gyvenimas per trumpas, kad jį gadintum tabaku, alkoholiu ar kitais žmogaus sveikatai kenksmingais produktais“.

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija