2009 m. gruodžio 24 d.
Nr. 92
(1784)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Skaudi nelaimė Labanore

Bronius VERTELKA

Taip atrodė Labanoro varpinė
(priekyje) su bažnyčia vasarą.
Varpinę pavyko išsaugoti.
Iš bažnyčios liko nuodėgulių krūva
Autoriaus nuotrauka

Gruodžio 21-osios naktį ugnis iki pamatų sunaikino beveik dviejų šimtmečių senumo šiemet restauruotą medinę Labanoro Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčią, XVIII–XIX amžiaus liaudies architektūros paminklą.  

„Pirmas toks įvykis mano gyvenime. Apie degančią bažnyčią penktą valandą nakties pranešiau vyskupui, kuris buvo atvykęs į Labanorą. Juk tai buvo ne vien parapijiečių, bet ir visos Lietuvos tikinčiųjų brangenybė“, – prislėgtu balsu telefonu kalbėjo Molėtų dekanas kun. Kęstutis Kazlauskas. Paklaustas, kaip numatyta šventovę atstatyti, jis sakė: „Mano nuomone,  ją reikėtų iškelti ant tų pačių pamatų, o lėšų reikėtų ieškoti visais galimais kanalais“.


Pilietiškumo ir vertybių kelias

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Metų pabaigoje daug svarstoma apie Lietuvos politines realijas. Vertinimai įvairiausi – nuo optimistinių iki visai juodomis spalvomis piešiamų politinio gyvenimo įvertinimų ir prognozių. Nors pasitaiko bandymų visiškai sumenkinti Seimo darbą (tuo tikslu panaudojamos ir tamsiosios politinės technologijos), bet tokie bandymai nėra konstruktyvūs ir negali nieko vertingo pasiūlyti. Lietuvos Seimo veikla ir parlamentinių tradicijų vystymas yra didelis atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės pasiekimas. Šios kadencijos Seime dirba A. Stancikienė, R. Kupčinskas, P. Saudargas, K. Uoka, G. Songaila, A. Kašėta, V. Kurpuvesas ir kiti, daug naudingų įstatymų projektų pateikę su korupcija aktyviai kovojantys politikai. Ir už parlamento ribų dirba nemažai aktyvių ir patriotiškų politikų. Tad politinės padangės neverta piešti vien tamsiomis spalvomis. Mūsų valstybėje regime vis daugiau ryžto, pilietiškumo ir pastangų pažaboti korupciją bei atkurti teisinę valstybę.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija