2009 m. gruodžio 24 d.
Nr. 92
(1784)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Adventinė popietė Piliuonos mokykloje

Gruodžio 16-osios rytas Piliuonos vidurinėje mokykloje prasidėjo neįprastu šurmuliu. Ši kultūrinei pažintinei veiklai skirta diena buvo panaudota pasirengti Kalėdoms – Advento popietei „Uždekime Advento žvakę...“

Jau prieš kelias dienas vyko gražiausios klasės konkursas, kurį vertino mokytojos Eglė Čaplinskienė, Eglė Smilgiūtė, Kristina Pranckevičiūtė, Rasma Kanienė ir keramikos būrelio vadovas Stasys Galistas. Vertintas klasės puošimo vientisumas, estetinis vaizdas bei panaudota simbolika. Klasės pretendavo ne tik į pirmosios vietos diplomą ir prizą, bet ir į taupiausios, jaukiausios, orginaliausios, net tapybiškiausios klasės nominacijas.

Ir štai mokiniai susirinko šventiškai papuoštoje salėje ir skambant tyliai muzikai pasitiko svečią – parapijos kleboną kun. Rimą Pilypaitį. Jis pradėjo popietę sveikinimu ir įžanginiu žodžiu, mokytoja Rasma supažindino su Advento papročiais, mokiniai giedojo giesmeles, pynė simbolinį Advento vainiką.

Mokiniams trumpą muzikos pamokėlę pravedė ansamblis „Ainiai“, primindami senovės lietuvių tradicijas. Jie ne tik pristatė senovinius instrumentus ir patys jais grojo, bet ir jaunimą įtraukė į muzikavimą bei liaudies žaidimus.

Visi nekantriai laukė viktorinos „Kalėdos Lietuvoje ir pasaulyje“. Viktorina apėmė ne tik simbolius, Kalėdų papročius, šių švenčių istoriją, ištakas bei kitus istorinius faktus. Jei kas dar buvo nežinoma ar primiršta, buvo priminta.

Nerimstant aistroms buvo paskelbti prizininkai. Prizus gavo ir „Gražiausios klasės“ laimėtojai. Šiemet buvo net dvi pirmos vietos. Išvardinus visas nominacijas, nuskriaustų neliko. Visi su džiaugsmu priėmė apdovanojimus iš kunigo Rimo rankų. Skambant ramiai muzikai visi linkėjo vieni kitiems linksmų Kalėdų ir laimingų Naujųjų.

Džiugu, kad Advento metu vyksta tokia prasminga veikla, padedanti suvokti tikrąją Kalėdų prasmę, neatitrūkstant nuo mūsų šaknų, tęsiant tradicijas.

Mokytojos
Rasma Kanienė ir Eglė Čaplinskienė

Piliuona, Kauno rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija