2009 m. gruodžio 24 d.
Nr. 92
(1784)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Nuskaidrinta dvasia – į šv. Kalėdų stebuklą

Į Panaros kaimą riedėjome dar vis rudenišku gruodžio keliu, pakviestos išvykos organizatorės telšiškės Zofijos Remezienės. Kuo traukia maldininkus Panaros kaime įsikūrusi bendruomenė, pagal Jėzaus troškimą kviečianti visus atstumtuosius – „Kad mano namai būtų pilni“ (Lk 14, 24 )? Gal tuo, kad nuošaliame vienkiemyje (stengiasi išvengti gyventojų nepasitenkinimo) įsikūrusi vienuolija siekia būti Dievo gailestingumo ženklu labiausiai nusivylusiems, parpuolusiems, niekam nereikalingiems ir net kitiems trukdantiems?.. (Bendruomenės svarbiausia misija – pagalba vyrams, patekusiems į priklausomybę nuo alkoholio ar narkotikų.) Ar dėl kitos reikšmingos misijos – už čionai atvykusius prašomos užtariamosios kunigų, brolių ir kitų, čia įsikūrusių, maldos?

Keista, kad mažutėlėje buvusiame sename kluone įrengtoje Dievo Gailestingumo koplyčioje susigrūdę įvairių Lietuvos regionų maldininkai garsiai meldžiasi ir gieda. Žymiausi šalies vyrai, moterys ir patys paprasčiausi – čia kaip viena šeima. Lyg palengvėjimo atodūsis praskrieja, regis, ilgoką laiką trunkančios šv. Mišios ir vidinio išgydymo bei išlaisvinimo pamaldos (išlaisvinama iš piktųjų dvasių veikimo, iš kerų, užkalbėjimų, blogo linkėjimo, ligų, priklausomybių).

Vėlyvą vakarą grįžtant į Žemaitiją autobuse skamba skaidrus, ramus Pilnų namų bendruomenę įkūrusio kunigo Valerijaus Rudzinsko balsas – tai dieviškosios išminties pilnų jo pamokslų įrašai. Tikriausiai ne vienam grįžtant namo šį savitą sekmadienį švysteli mintyse akimirksnio susitikimas su šiuo nepaprastuoju kunigu koplyčios zakristijoje – žvilgsnio ir šypsenos giedra, svarus jo žodis – dėl to trumpučio pabendravimo verta buvo net kelias valandas rymoti eilėje.

Dalyvavusieji šv. Mišiose, kurias aukojo kunigai Valerijus Rudzinskas ir Vitas Kaknevičius, ilgai turėtų prisiminti pastarojo kunigo mintis. Prieš šv. Kalėdas nelengva jausti prisiartinantį Kristų, kai pasimetusi tauta – nėra ramybės, teisingumo, atsakomybės už netinkamus veiksmus, tačiau privalome parengti kelią Visagaliui: kiekvienas turi kažką pakeisti savo gyvenime. Bent dieną ar valandėlę per Adventą pabūkim tyloje – suvokime save, išgirskime, ką mums byloja Viešpats. Neužrakinkime savo vidaus ir įsileiskime Jėzaus gailestingumą, meilę, Jo malones – vieni mes nepakeltumėm būties vargų… Dievas juk veltui dovanoja kalėdines brangiausias dovanas – tik atsiverkim. Tegu įeina į mus šv. Kalėdų džiaugsmas ir tegu bus kas dieną mums šv. Kalėdos – kai Dievas širdyje ir mintyse – pati didžiausia laimė!..

Testiprina keliavusių sveikatą Pilnų namų bendruomenės ekologiniame vaistinių augalų ūkyje išaugintos vaistažolės, telydi juos Dievo malonės, kuriom buvo apdovanoti dvasias išgiedrinusioje koplyčioje. Tegu pašventintieji rožiniai, žvakės, vanduo saugo keliauninkus nuo piktojo gundymų. Te kuo greičiau būna baigta statyti ir įrengta Panaros naujoji koplyčia. Aukščiausiasis tegul ir toliau globoja Pilnų namų bendruomenę – ypač tėvą Valerijų, ateinančių metų pavasarį švęsiantį savo 50-metį ir kunigystės 25-metį, kad jisai nepristigtų fizinės ir dvasinės tvirtybės, atlikdamas be galo reikalingą mūsų mažai ir ligotai tautai misiją.

Elena Šidlauskienė

Telšiai – Panara, Varėnos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija