2009 m. gruodžio 31 d.
Nr. 93
(1785)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Panevėžio vyskupijoje

Anykščių dekanate

Per šv. Kalėdas džiugino ir gyva prakartėlė...

Kartu su visais prakartėle
džiaugiasi ir parapijos klebonas
kun. Vydas Juškėnas (centre).
Šalia jo – kraštietis verslininkas
UAB „Alauša“ generalinis direktorius
Algimantas Čaplinskas

Svėdasai. Šv. arkangelo Mykolo parapijos bažnyčioje per šv. Kalėdas buvo įrengta prakartėlė, įvairiomis skulptūrėlėmis, meno kūrinėliais  atkurianti Kristaus gimimo dieną, vaizdžiai bylojanti apie kūdikėlio Jėzaus atėjimą.  

Kalėdinį rytmetį po šv. Mišių, kurias aukojo klebonas kun. Vydas Juškėnas ir kun. Ričardas Banys, parapijiečiai  buvo pakviesti pabendrauti ir pasigrožėti gyva prakartėle, esančia miestelio centre. Specialiai įrengtame aptvare gyvena avių porelė ir vikrus ėriukas, šalia jų sukiojosi senoviniais drabužiais apsirengę Marija ir Juozapas. Jie sveikino su šv. Kalėdomis, dalijo degančias žvakutes, linkėdami, kad namuose netrūktų ramybės, šviesos ir darnos, o vaikai buvo vaišinami ką tik iškeptais saldėsiais. Kartu su svėdasiškiais bei jų svečiais gyvuoju Betliejumi grožėjosi ir parapijos klebonas kun. V. Juškėnas, po šv. Mišių atėjęs pabendrauti su parapijiečiais.


Vilniaus arkivyskupijoje

Šalčininkų dekanate

Dalijosi ne tik Kalėdų džiaugsmu

DIEVENIŠKĖS. Jau septintą kartą antrąją šv. Kalėdų dieną čia lankėsi Lietuvos mokslų akademijos mišrus choras (vadovas Vytautas Verseckas, chormeisterė ir  koncertmeisterė Judita Taučaitė). Dieveniškių Švč. M. Marijos Rožančinės bažnyčioje choras giedojo per dvejas Mišias – lietuvių ir lenkų kalbomis. Po lietuviškų Mišių svečiai atliko kalėdinių giesmių koncertą. Jaukioje šventinėmis girliandomis papuoštoje bažnyčioje nuoširdžiai skambėjo „Džiaugsmas šiandien aplankė mus“, „Tylią naktį, šventą naktį“, „Betliejaus tvartely“, „O Betliejau, ar girdi?“, „Sveikas, Jėzau, gimusis“ ir kt.


Kauno arkivyskupijoje

Kauno ) dekanate

Bažnyčiai – 250 metų

Senamiestis. Gruodžio 6 dieną, sekmadienį, Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) rektorato bendruomenė šventė bažnyčios pašventinimo 250 metų jubiliejų. Tądien Kauno jėzuitai ir rektorato bendruomenė dėkojo Dievui už savo bažnyčią, kurią 1759 metais iškilmingai pašventino žemaičių vyskupas A. Tiškevičius, dedikuodamas ją šv. Pranciškaus Ksavero garbei. Gausiai susirinkę žmonės dalyvavo jėzuitų kunigų bažnyčios rektoriaus Ryčio Gurkšnio ir Aldono Gudaičio aukotose šv. Mišiose. Pamokslą pasakęs rektorius, be kita ko, prisiminė gruodžio 3 dieną minėtą bažnyčios globėją Pranciškų Ksaverą, atradusį savo pašaukimą, dariusį tai, ką norėjo, kas jam buvo prasminga. Iškilmių proga buvo padėkota per dviem dešimtims aktyvių bažnyčios bendruomenės narių, čia tarnaujantiems kunigams.


Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Pasitinkant Kalėdas

Bagotoji. Ne prekybų centrai ir ne šventinės reklamos suteikia Kalėdų džiaugsmą. Adventas ir Kalėdų žinia pirmiausia ateina per šeimą – iš čia ateina tikrumas ir šventinis širdies spindesys kiekviename iš mūsų. Simboliškai papuoštoje Šv. Antano Paduviečio parapijos bažnyčioje taip pat buvo jaučiamas adventinis jaudulys ir ateinanti džiugi Kalėdų žinia. Sekmadienio liturgijoje dalyvaujančios šeimos – tai ženklas, kad tikrai turime kuo džiaugtis. Didėja mūsų skaitovų gretos, atnašų procesijoje kiekvieną sekmadienį dalyvauja vis kita šeima – ar tai nėra ženklas, kad mūsų parapijoje šiemet Kalėdos tikrai bus?


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija