2010 m. sausio 6 d.
Nr. 1
(1786)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

„Latvijoje grįžta prorusiškos jėgos“

Buvęs Latvijos Liaudies fronto
„Tautas Frontes“ pirmininkas
Dainis Ivansas

„XXI amžius“ pateikia interviu su buvusiu Latvijos Liaudies fronto „Tautas Frontes“ lyderiu Dainiu Ivansu, kuris pasakoja apie ne itin džiugią politinę, ekonominę bei kultūrinę Latvijos padėtį. Su buvusiu „Tautas Frontes“ lyderiu kalbasi žurnalistas Gintaras Visockas.

 

Tikriausiai sutiksite, jog Lietuva labai mažai žino, kas iš tikrųjų vyksta kaimyninėje Latvijoje, kurioje gyvena mums pati artimiausia, giminingiausia tauta. Tokia padėtis neturėtų būti toleruojama.


Kada pradėsime ieškoti slaptųjų FSB ir GRU objektų

Gintaras Visockas

Buvęs aukšto rango karinės
žvalgybos ir kontržvalgybos
pareigūnas Arvydas Šidlauskas
Autoriaus nuotrauka

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) išvadas dėl nelemtų CŽV kalėjimų perskaičiau atidžiai. Išvados apie galimus neteisėtus Amerikos slaptųjų tarnybų veiksmus netoli Vilniaus – viena iš svarbiausių nūdienos temų. Skaitydamas šias išvadas prisiminiau keletą susitikimų su buvusiu aukšto rango Lietuvos karinės žvalgybos ir kontržvalgybos darbuotoju Arvydu Šidlausku. Kadaise teko svečiuotis jo sodyboje Jurbarke ir imti interviu. Tačiau tada neatkreipiau dėmesio į A. Šidlausko pastabas, kurios, man regis, šiandien itin aktualios, nors tuo metu, kai apie slaptus CŽV kalėjimus Lietuvoje niekas dar garsiai net neužsimindavo, jos pasirodė ne tokios svarbios. Tad kokie epizodai iš interviu su buvusiu „antruku“ tąsyk nepateko į spaudą?


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija