2010 m. sausio 8 d.
Nr. 2
(1787)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Kultūros centre – poezijos spektaklio premjera

Bronius VERTELKA

Rokiškietė kūrėja Danutė Mažeikienė
(kairėje) dėkojo spektaklio režisierei
Editai Baublienei (dešinėje)

Poezijos spektaklio režisierei
Editai Baublienei ir skaitovėms
pagyrų nešykštėjo Tiltagalių kultūros
centro direktorė Renata Kopūstienė

Gruodžio 27-ąją Panevėžio rajono Tiltagalių kultūros centro salėje vyko Editos  Baublienės režisuoto poezijos spektaklio  „Aukštai tėvulio klėty linguo“ premjera. Joje dalyvavo poetai panevėžiečiai Algimantas Kaminskas, Petras Čiplys, Julius Vaupšas,  rokiškietės Danutė Mažeikienė, Stasė Junokienė ir Alė Kazlauskienė. Žvakių liepsnelių šviesoje, džiaugiantis sulaukus Išganytojo, buvo skaitomos Aukštaitijos kūrėjų eilės, rašytojų Algimanto Kaminsko ir Liudos Jonušienės romanų ištraukos.

Spektaklio scenarijaus autorę ir režisierę E. Baublienę su puikiu skaitovių pasirodymu sveikino Tiltagalių kultūros centro direktorė Renata Kopūstienė, o Rokiškio krašto kūrėjų vardu žodį tarė Kaimo rašytojų sąjungos narė Danutė Mažeikienė. „Malonu buvo klausytis tai, kas parašyta prieš 30 ir daugiau metų. Įsitikinau, kad garsiai pasakytas žodis neišnyksta niekada. Taip, kaip ir neišnyksta  tyla“, – sakė Lietuvos rašytojų sąjungos narys A. Kaminskas įteikdamas režisierei savo naujausią romaną „Sopulio akivare“.  Nuostabią kalėdinę dovaną kraštiečiams pateikusiai E. Baublienei gerų žodžių nešykštėjo rajono vicemeras Vytautas Rapolas Gritėnas, Karsakiškio seniūnė Nijolė Gaižiūnienė.

Tai jau antrasis Editos  Baublienės, prieš dešimtmetį palikusios Panevėžį ir Žvikų kaime vystančios ekologinį ūkį, režisuotas spektaklis. Pirmasis buvo pastatytas pagal vietos poetės Liudos Karpuškienės eiles. Abu šie projektai  įgyvendinti glaudžiai bendraujant su kultūros centro direktore Renata Kopūstiene.

Tiltagaliai, Panevėžio rajonas
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija