2010 m. vasario 12 d.
Nr. 12
(1797)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Dėl Europos lyčių lygybės instituto

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus taryba kreipėsi Bažnyčios hierarchus, Lietuvos Respublikos vadovus ir Lietuvos žmones siekdama atkreipti dėmesį į Europos lyčių lygybės institutą. Pareiškime sakoma: 2009 12 16 dieną Lietuvos prezidentė D. Grybauskaitė ir Latvijos prezidentas V. Zatleras su Europos Sąjungos Komisijos nariu V. Špidla Vilniuje atidarė Europos lyčių lygybės institutą. Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas dėl nepaaiškintų priežasčių išvyko iš Vilniaus, o Lenkijos prezidentas Lechas Kačinskis neatvyko. Atidarymo ceremonijoje aktyviai dalyvavo parlamentarės B. Vėsaitė, A. Povilionienė ir kt. Tai pirmoji ir vienintelė ES agentūra, įsteigta Baltijos šalyse, kuri disponuos apie 6 milijonų litų metiniu biudžetu ir joje darbuosis apie 30 žmonių. Nė vienam objektui priimti eksploatacijon Lietuvoje dar nebuvo sutelktas toks tarptautinis dėmesys.

Europos lyčių lygybės institutui yra daug darbo. Vidutinis moterų darbo užmokestis yra apie 25 proc. mažesnis nei vyrų. Tik moterys gali gimdyti vaikus ir pratęsti žmonijos egzistavimą. Tik normali vyro ir moters šeima gali garantuoti pilnavertį vaiko auklėjimą. Tai – pagrindinės instituto darbo sferos.

Norime atkreipti dėmesį, kad homoseksualizmas nesuderinamas su religija. Europos Parlamentas Europos Konstitucijoje pamynė krikščioniškąsias vertybes pripažįstančias normalias šeimas. Europos Žmogaus teisių teismas priėmė sprendimą draudžiantį kabinti kryžius mokyklų klasėse Italijoje. Tačiau kažkodėl ES per ilgą egzistavimo laiką nėra parengusi ir įgyvendinusi įstatymų apie geriau apmokamą moterų darbą.

Gėjai ir lesbietės, kaip nukrypimai nuo gamtos reprodukcijos dėsnių, veda į žmonijos susinaikinimą. Ne paslaptis, kad homoseksualai nori kuo plačiau pasirodyti, skiepyti savo pažiūras jaunimui, siekia reklamos ir dominavimo visuomenėje. Nė viena pasaulio organizacija, religija, partija ar bendruomenė nesiekia tokio išskirtinio dėmesio.

Gali būti, kad šiame Vilniaus institute prisidengiant lyčių lygybe bus bandoma įsteigti priedangos organizacijas homoseksualizmui propaguoti ir skleisti, šeimos tradicijoms naikinti, niekinti tikybą. Kviečiame Lietuvos žmones būti budriais ir sekti šios institucijos veiklą.

Pareiškimą pasirašė Tarybos pirmininkas L. Kerosierius ir ats. sekretorius A. Budriūnas.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija