2010 m. vasario 24 d.
Nr. 15
(1800)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Universalaus kūrėjo peizažai

Bronius VERTELKA

Fotomenininkas Alis Balbierius
Panevėžio fotografijos galerijoje

Rašytojas, poetas, publicistas, žurnalistas, fotomenininkas, gamtininkas – tokie apibūdinimai tinka Biržų rajone gyvenančiam Aliui Balbieriui, kurio fotografijų paroda „Iš Peizažų“ sausio mėnesį atidaryta Panevėžio fotografijos galerijoje. Parodos autorius kalbėjo apie savo kūrybą ir noriai atsakinėjo į klausimus. Provincijos vienkiemyje gyvenančiam 11 knygų autoriui, dabar rašančiam eseistikos knygą, nepatinka, kai jį pavadina poetu: „Mane labiau tenkina rašytojo vardas. Tikriausiai esu unikalus žmogus, nes tik gerai piešti nemoku“.

Fotografuoti A. Balbierius pradėjo mokydamasis vidurinėje mokykloje, o Lietuvos fotomenininkų sąjungai priklauso jau nuo 1994-ųjų. Nemažai nuotraukų yra padaręs keliaudamas po užsienį. Daug keliavo kaip Žaliųjų judėjimo atstovas, bet  tokios veiklos rezultatas, pasak A. Balbieriaus, šiandien lygus nuliui.

A. Balbierius bendradarbiauja su leidyklomis, jo nuotraukomis pasipuošė apie pusšimtis knygų viršelių. Jis fotografuoja ne tik gamtą, bet ir žmones, turi surinkęs didžiulę portretų kolekciją.

Menininkas, nuo 1997 metų neturintis nuolatinio darbo,  žinantis  boheminio gyvenimo skonį, dabar nevartoja alkoholio. Gyvena tėviškės sodyboje, nuo kurios iki kelio – beveik kilometras.

Panevėžys
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija