2010 m. vasario 26 d.
Nr. 16
(1801)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Žemaičių Kalvarijos dekanate

„Kad galėtume vieni kitus laiminti“

Šv. Mišias aukoja kunigai pranciškonai
Gediminas Numgaudis ir Antanas Blužas
Neringos KUBILIŪTĖS nuotrauka

PLUNGĖ. Vasario 11-ąją Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje buvo švenčiama Lurdo Švč. Mergelės Marijos diena, kuri bažnyčios paskelbta Pasauline ligonių diena. Gausiai susirinkusiems tikintiesiems šv. Mišias aukojo broliai pranciškonai iš Pakutuvėnų – Gediminas Numgaudis bei Antanas Blužas.

Brolis Gediminas pamoksle sakė, kad daugelis mūsų ligų kyla iš moralinio smurto, neatleidimo sau ar kitiems. Kai kuriomis ligomis susergame dėl savo pačių nuodėmių, tad Dievas suteikia galimybę per ligą atsiversti.

„2003 metais Panevėžyje visą savaitę turėjome katechizaciją, – pasakojo G. Num-gaudis. – Vieną dieną žiūriu – per minią moteris veda jauną cerebriniu paralyžiumi sergančią aklą merginą. Pagalvojau: „Kad tik pas mane jos neatvestų“, nes pajutau baimę. Neapsirikau – motina ją atvedė tiesiai pas mane. Galvoju: „Visą savaitę pamokslavau, kaip Dievas gydo, išlaisvina, dabar paprašys padaryti tai praktiškai – pagydyti šią merginą“. Kai motinos paklausiau, ko nori, kad Dievas padarytų, ši atsakė, kad dukra nuo ryto prašiusi atvesti ją pas mane, kad už ją pasimelsčiau. Uždėjau rankas merginai ant galvos ir pradėjau tyliai, kad niekas manęs negirdėtų, prašyti, kad Jėzus pas ją ateitų. Man besimeldžiant, ji krito ant žemės, pradėjo kratytis, spjaudytis žaliomis seilėmis, o po kurio laiko visa nušvito, atsigavo, atsistojo laiminga, besijuokianti. Atsisėdusi mergina nuolat juokėsi, todėl visiems girdint paklausiau, kodėl vis juokiasi. O ji visai salei su tokia jėga, taip paprastai atsakė: „Jėzus atėjo pas mane!“

Brolis Gediminas vaizdingą pamokslą užbaigė raginimu melstis, kad Jėzus ateitų į mūsų širdį, išlaisvintų nuo neapykantos, kad galėtume vieni už kitus melstis, vieni kitus laiminti.

Po šv. Mišių vyko adoracija, kurios metu sergantiesiems buvo suteiktas Ligonių sakramentas.

Dalia ŠIMKUTĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija