2010 m. vasario 26 d.
Nr. 16
(1801)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Šiaulių vyskupijoje

Šiaulių dekanate

Paminėjo Ligonių dieną

Klebonas kun. Saulius Paliūnas
su ligoninės pacientais ir darbuotojais

Kuršėnai. Vasario 11-ąją, Pasaulinę ligonių dieną, parapijos klebonas kun. Saulius Paliūnas su tikybos mokytojais, lydimas ligoninės direktoriaus Arvydo Kriliaus, aplankė ligonius. Vaikų ligų skyriuje pasitiko vedėja Vida Vasiliūtė, slaugos administratorė Emilija Jokubauskienė, medicinos personalas – Rita Arlauskienė, Sonata Ribakauskienė, Sigita Ališauskienė. Mažieji ligoniai buvo nustebinti ir pradžiuginti, kai klebonas mažuosius ligoniukus pavaišino saldainiais, pabendravo, padrąsino.

Priėmimo skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Sigita Freimantienė ir II vidaus skyriaus vedėja E. Radžiuvienė palydėjo kleboną pas vyresnius ligonius. Žvelgiant  į ligonių veidus, kuriuose iš pradžių buvo matyti liūdesys, nerimas, kančia, galėjai pastebėti, kaip palengva jie giedrėja, kai kunigas kiekvieną pasveikino linkėdamas kuo greičiau pasveikti. Padovanotas  katalikiškas žurnalas, šventas paveikslėlis, pasakytas padrąsinantis ir stiprinantis kun. S. Paliūno žodis veikė tarsi vaistai. Klebonas kalbėjo apie gydomą maldos poveikį, papasakojo apie Prancūzijos miestelį Lurdą, kur Švenčiausioji Mergelė Marija 1858 m. vasario 11-ąją apsireiškė mergaitei Bernadetai. Toje vietoje buvo atkastas stebuklingas gydantis šaltinis, kurio vanduo yra ne vieną išgydęs. Kasmet minios ligonių atvyksta į Lurdą prašyti Dievo Motinos Marijos sveikatos ir dvasinės stiprybės. Gailestingoji Motina Marija, kenčiančia širdimi glaudusi ant kelių mirusį savo sūnų Jėzų, nuimtą nuo kryžiaus, moka paguosti kiekvieną ir sustiprinti išvargintą širdį.

Aplankė klebonas ir palaikomojo gydymo, slaugos, globos gyventojus, kur jį lydėjo palaikomojo gydymo, slaugos, globos vedėjas Robertas Šaulys, pavaduotoja slaugai Raisa Chlebauskienė, administratorė Nijolė Poškienė.

Pasidalinus kančia, ji palengvėja ir kryžius nebe toks sunkus atrodo.  Daug širdies, pasiaukojimo įdeda medikai, slaugytojos, rūpindamiesi ligoniais, kunigo palaikymas, padrąsinimas suteikia jėgų ir ligoniui, ir medikui.

 A. Nemunaitė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija