2010 m. vasario 26 d.
Nr. 16
(1801)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Panevėžio vyskupijoje

Panevėžio – Krekenavos dekanate

Paroda Katedroje

Floristės Julijos Švedarauskienės
kūriniai papuošė Katedrą

Panevėžys. „Dabartis, verta gyventi...“ Tokiais žodžiais Panevėžio Katedroje žvarboką vasario 7-osios popietę į šv. Mišias susirinkusiuosius pasveikino klebonas kun. Tomas Skrudupis. Šį sykį, pabrėždamas dvasinių vertybių svarbą kiekvieno žmogaus gyvenime, visus maldininkus po šv. Mišių jis pakvietė į bažnyčios kriptą, kuri kontrastingai už langų boluojančiam sniegui ir šalčiui, žydėjo pavasariu. Kaip naujai prabundančios gyvybės šaukliai čia puikavosi floristės Julijos Švedarauskienės kūriniai – negalima buvo nesižavėti talentingos menininkės rankų sukurtais šedevrais iš parafino.

Žmonės gausiai rinkosi į Julijos parodos, pavadintos „Prisikėlimo link“ pristatymą. Jaukioje kriptos prieblandoje liejosi užburianti smuiko muzika, kurią dovanojo jaunosios muzikės Dovilė ir Domantė Bikulčiūtės.

 Sveikinimo žodį tarė ir pats klebonas Tomas, kviesdamas visus kuriančius pasidalinti savo darbais, organizuoti jų pristatymus. Pasak renginio vedėjos Albinos Saladūnaitės, toje žvakėje, kurią uždegame prie Dievo altoriaus, sudėta ne viena mūsų ašara, atsidūsėjimas, mūsų jausmai ir maldos. Gal todėl taip gyvai Julijos darbai alsavo būsimu Prisikėlimu – pakalnutėmis, snieguolėmis, rožėmis. Pati menininkė prisipažino, kad esminis jos kelias į žmogaus širdį yra bylojimas gėlių kalba, šiuo atveju – kaip kėlimasis, ėjimas į pavasarį, į gyvenimą.

Ir iš tiesų tomis akimirkomis vėsioje Katedros kriptoje tapo šilčiau. J. Švedarauskienės kūryba atskleidžia pačios menininkės širdies virpesius, jos skaudėjimą ir viltį, bemieges naktis kuriant, begalinį norą dalintis Dievo duotomis dovanomis. Nes, pasak A. Saladūnaitės, „tam duotas gyvenimas – pašlovinti Dievą savimi, savo talentu, savo kuriamu grožiu“.

Aušrinė Lukoševičiūtė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija