2010 m. kovo 26 d.
Nr. 24
(1809)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Švedai pasiūlė bendradarbiauti

Rūta Averkienė

Svečiai iš Švedijos su Varėnos
Socialinių paslaugų centro darbuotojais

Varėnoje lankėsi Švedijos-Lietuvos draugijos nariai. Socialinių paslaugų centre vykusiame susitikime svečiai buvo supažindinti su socialine veikla rajone, buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės.

Susitikime dalyvavo Švedijos-Lietuvos draugijos pirmininkas Jarl Branting ir nariai: Thomas Larison, Göran Olsson, Sven Aspelond, Wala Carlsson ir Panr Lindstrom. Su svečiais susitiko Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Laima Vilbikienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Danutė Mazaliauskienė, Plėtros ir investicijų skyriaus vyr. specialistė Tatjana Saulevičienė, Socialinių paslaugų centro darbuotojos.

Svečiai pristatė ilgametes tradicijas turinčios Švedijos-Lietuvos draugijos veiklą (draugija  įkurta 1923 metais, o veiklą Lietuvoje atnaujino 1990-aisiais). Ši draugija turi dvidešimt padalinių Švedijoje ir penkiolika – Lietuvoje. Draugijos nariai sakė, kad norėtų, jog toks padalinys įsikurtų ir Varėnoje. Pagrindinė draugijos veiklos kryptis – socialinė, tačiau plėtojamas bendradarbiavimas turizmo ir verslo srityse.

Visi šiame susitikime dalyvavę draugijos atstovai turi ne vienerių metų darbo patirtį socialinėje veikloje, todėl noriai šia patirtimi dalijasi su lietuviais. Jie sakė, kad tai liudija ne vienas Lietuvoje sėkmingai įgyvendintas socialinis projektas. Švedai domėjosi, kokia socialinė situacija yra Varėnos rajone, kaip vystoma socialinė veikla, apžiūrėjo Socialinio paslaugų centro patalpas. Svečiai pasisiūlė tapti nuolatiniais rėmėjais ir teikti pagalbą konkrečioms šeimoms, paprašė informacijos, kokios kompensacinės technikos labiausiai trūksta rajono neįgaliems žmonėms.

Svečiams buvo pristatyta vaizdinė informacija apie Varėnos kraštą, jame esančias verslo įmones. Švedai susidomėjo UAB „Merkys“, UAB „Galinta ir partneriai“ gaminama produkcija. „Varėnos rajono, kuriame tokia unikali gamta, laukia puiki ateitis vystant turizmą. Esam labai patenkinti šiuo vizitu ir artimiausiu metu atvyksime su konkrečia parama bei bendradarbiavimo pasiūlymais“, – išvykdami pažadėjo švedai.

Varėna

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija