2010 m. balandžio 2 d.
Nr. 25
(1810)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Magdalietė – Velykų dienos

Kun. Vytenis Vaškelis

Evangelija, skirta Jėzaus prisikėlimo aprašymui, mažai ką turi bendra su mūsų vaizduotei patraukliu reginiu: staiga nežemiško ryškumo šviesa nutvieskia rūsio sienas ir... suvirpa (gyvybės ant kryžiaus netekęs) Viešpaties kūnas. Jėzus  išsilaisvina iš Jį varžančių drobulių ir, angelų pulkams trimituojant bei giedant: „Aleliuja!“, keliasi iš numirusiųjų.  

Ne, tokio vaizdingo paveikslo mums neduota matyti. Priešingai, Velykos prasideda nuo išgąsčio: Marija Magdalietė (ji buvo išgydyta nuo demonų apsėdimo) atėjusi prie Jėzaus kapo (Jn 20, 1) vos patiki tuo, ką mato: užantspauduotas didžiulis akmuo nuo rūsio angos nuverstas, sargybinių – nė kvapo, o pritrenkianti realybė – kapas tuštutėlis, nes jame nebėra To, kuris viską dėl mūsų paaukojo, kad tik mes laisvai ryžtumės priklausyti Jam, ir viską, be ko žmogus praranda savastį, atrastume Jame. 


Dievas rengia naują buveinę

Telšių vyskupo Ganytojinis laiškas vyskupijos tikintiesiems

Mieli Broliai ir Seserys, Žemaičių Žemės krikščionys, sveiki sulaukę Kristaus Prisikėlimo šventės. Kaip pavasario saulė kasmet atnaujina ir atgaivina mūsų žemės veidą po žiemos šalčių ir tamsos, taip kasmet Velykų šventės su šventuoju joms pasiruošimo Gavėnios laikotarpiu atnaujina ir suintensyvina mūsų tikėjimą, mūsų religinį gyvenimą. Dauguma Jūsų po Gavėnios Kristaus kelio apmąstymų giedant Kalvarijos kalnų giesmes, po per parapijas nusiritusios Gavėnios rekolekcijų bangos, apsivalę šventąja išpažintimi ir atgaila nuo praeities gyvenimo nuodėmių, tyromis širdimis susirenkate švęsti mūsų tikėjimo didžiąją misteriją – Kristaus pergalės prieš mirtį, prieš mūsų nusipelnytą mirtį, šventę. Pagal apaštalo Pauliaus mintį: „išvaduoti iš nuodėmės ir tapę Dievo tarnais, jūs turite kaip vaisių – šventumą ir kaip baigtį – amžinąjį gyvenimą. Atpildas už nuodėmę – mirtis, o Dievo malonės dovana – amžinasis gyvenimas mūsų Viešpatyje Kristuje Jėzuje“ (Rom 6, 8-9).


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija