2010 m. balandžio 16 d.
Nr. 29
(1814)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Maldos Kristui

Rekolekcijų svečias Tauragės
Švč. Trejybės bažnyčios vikaras
kun. relig. mgr. Robert Romanowski

Šilalės jaunimas su mokytojomis
po budėjimo prie Kristaus kapo

Kryžiaus kelio procesijoje

Giedamos Žemaičių Kalvarijos

Šilalė.  Parapijos tikintieji stengėsi rimties, susikaupimo bei apmąstymų apie Kristaus kančią laikotarpį įprasminti nuoširdžiomis maldomis. Tam juos įkvėpė klebono dekano kun. Stasio Toleikio sekmadieninės homilijos ir jo pagalbininkų vikarų kunigų Kęstučio Motiejaičio bei Mindaugo Aleknos nuolatinis priminimas, kad Gavėnios metas yra skirtas ne vien pasninkui, bet ir nuoširdžiai maldai. Todėl visą Gavėnios metą Šilalės šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje ne tik prieš Sumą, bet ir kiekvieną vakarą buvo einamas Kryžiaus kelias. Visą Gavėnios metą jaukiuose ir šiltuose parapijos namuose buvo giedami Žemaičių Kalvarijos Kalnai. Į jų giedojimą įsijungdavo nemažas būrys tikinčiųjų. Šilalės „Caritas“ darbuotojos, vadovaujamos Jadvygos Romienės, pasirūpino vargstančiaisiais, bėdų ištiktais.

Itin pamaldžiai Šilalės šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje praėjo rekolekcijos. Jas nuoširdžiai vedė, klausė išpažinčių, aukojo šv. Mišias bei pasakė turiningas Gavėnios metui skirtas homilijas kunigai svečiai: Šilalės dekanato Upynos klebonas kun. Eduardas Steponavičius ir Tauragės Švč. Trejybės bažnyčios vikaras kun. relig. mgr. Robert Romanowski.

Pasitikdami Šv. Velykas Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos moksleiviai Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje surengė rankdarbių parodą „Spalvotos Velykos“, kurioje eksponuoti įvairia technika atlikti darbeliai, susieti su Šv. Velykomis ir atbundančiu pavasariu. Pasak kun. S. Toleikio, kai jaunas žmogus atneša į bažnyčią savo darbelius parodai – tai jau jauno žmogaus priartėjimas prie Dievo. Šilalės moksleiviai, tarp jų skautai ir ateitininkai, vadovaujami mokytojų Linos Jasaitės, Viktorijos Macienės ir Elvyros Gedeikienės, Didįjį šeštadienį budėjo bažnyčioje prie Kristaus kapo.

Po pamaldžiai praleistos Gavėnios šilališkių širdis užliejo Velykų džiaugsmas. Juolab kad Velyknakčio ir Šv. Velykų dienos pamaldos buvo itin iškilmingos, jaudinančios ir džiaugsmingos, jose gausiai dalyvavo Šilalės parapijos tikintieji, tarp jų – daug jaunimo.

Vytautas STULGAITIS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija