2010 m. balandžio 16 d.
Nr. 29
(1814)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Prašome išsakyti savo viešą poziciją

Atviras laiškas Lietuvos Vyskupų Konferencijai

Ilgaamžė lietuvių kultūros krikščioniškoji tradicija subrandino esmines mūsų Tautos būties vertybes. Dievas, šeima ir Tėvynė – tai nepajudinamos istorinės, dvasinės lietuvybės atramos, kurios kūrė, stiprino, gynė mūsų valstybę. O didžiausių istorinių negandų metais Bažnyčia visada buvo kartu.

Šiandien, kai Europos Taryba pritardama šiandieninių neokomunistinių sluoksnių ideologijai ir praktikai, dangstydamasi tolerancija ir žmogaus teisėmis, homoseksualines vertybes skelbia esant vertingesnes už krikščioniškosios kultūros terpėje išugdytas tautos vertybes; dorovei tampant sąlygine sąvoka ir privačiu reikalu, pornografija imama laikyti kultūros raiškos norma, prostitucija – legalia profesija, pedofilija – tik maloniu laisvalaikiu, o lytiniai sutrikimai ir iškrypimai – nauja „šeimos“ forma ir sektinu pavyzdžiu; agresyvių homoseksualų ir jų šešėlinių lobistų paveikti politikai ir žiniasklaida brukte bruka „naująją toleranciją“, kurios tikroji esmė – besąlygiškai pritarti, palaikyti ir net skatinti nusikalstamą gyvenimo būdą, su gėjams, lesbietėms būdinga „santuokine harmonija“ ir mažylių įsivaikinimu, o seksualinių mažumų „teisių“ programoms skiriamos milžiniškos lėšos; kai dori žmonės, pasipiktinę Vilniaus miesto mero Viliaus Navicko homoseksualų paradui išduotu leidimu, renka parašus po kreipimusi, kad šis atšauktų begėdišką, bendrai moralei ir krikščioniškoms vertybėms prieštaraujantį sprendimą, kunigai ne tik nepaskelbia informacijos apie tikinčiųjų akciją, o kai kurie net ir neleidžia rinkti parašų prie bažnyčių.


Dešimt klausimų homoseksualams ir juos reklamuojantiems

Tomas PEČIULIS

Šiuo laišku mes, Vilniaus miesto akademinis jaunimas, norime atkreipti Jūsų dėmesį į mums iškilusius neaiškumus ir nesusipratimus dėl tam tikrų grupių, gyvenimo būdų bei stilių propagandos bei reklamos, kuri platinama su lygių galimybių priedanga, pažeidžiant kitokią gyvenseną pasirinkusių žmonių – daugumos – teisėtus lūkesčius dėl saugios ir jaukios socialinės bei kultūrinės aplinkos. Analogiško pobūdžio laišką jau esame siuntę 2007 m. gegužės 5 dieną ir sulaukėme teigiamos reakcijos bei veiksmų iš to meto politikų. Tikėdamiesi supratimo ir aktyvių veiksmų dar kartą jį siunčiame. Norime pabrėžti, kad mes nekritikuojame, nesmerkiame ir kitaip neužgauname gegužės 8 dienos viešos akcijos „Baltic pride“ dalyvių, bet siekiame sužinoti atsakymus į mums iškilusius neaiškumus. Norėtume sulaukti atsakymų į šiuos klausimus:


Mitingas už teisinės valstybės atkūrimą

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Mitingo dalyviai

Balandžio 10 dieną Kaune įvyko pilietinis mitingas prieš korupciją ir pedofiliją, už teisinės valstybės atkūrimą. Tai jau antrasis toks mitingas Kaune: kovo 6 dieną vyko dar gausesnis pilietinis mitingas prieš skaudžias pasekmes duodančias Lietuvos problemas – oligarchijos įsigalėjimą, klestinčią korupciją ir kai kurių valdžios pareigūnų dangstomus pedofilų klanus. Šį kartą Vienybės aikštėje prie Karo muziejaus susirinko per tris šimtus kauniečių ir iš kitų šalies vietovių atvykusių aktyvių piliečių. Pagrindiniai mitingo organizatoriai – Drąsiaus Kedžio teta A. Skučienė ir kiti šio kovotojo prieš pedofiliją giminaičiai. Mitinge aktyviai dalyvavo ir įvairių pilietinių judėjimų nariai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija