2010 m. balandžio 30 d.
Nr. 33
(1818)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Lazdijų dekanate

Kunigystės jubiliejų šventė trys kunigai

Šv. Mišias Šv. Onos bažnyčioje
aukojo (iš kairės): kun. Kazimieras
Ambrasas SJ, kun. Juozas Klimavičius,
g. kan. Raimundas Žukauskas,
kun. Tadeusas Vallian

LAZDIJAI. Balandžio 18 dieną Šv. Onos bažnyčioje Sumos šv. Mišias aukojo trys kunigystės 25-erių metų jubiliejų minintys kunigai: Kalvarijos Švč. M. Marijos Vardo parapijos klebonas Marijampolės vicedekanas g. kan. Raimundas Žukauskas, Krosnos Šv. apašt. evang. Mato parapijos klebonas kun. Juozas Klimavičius ir Lazdijų parapijos kun. Tadeusas Vallian. Taip jau sutapo, kad dar vieną šv. Mišių auką už savo mirusį brolį, buvusį Leipalingio parapijos kleboną kun. Konstantiną Ambrasą skyrė kun. Kazimieras Ambrasas SJ. Homiliją sakė Krosnos klebonas kun. Juozas Klimavičius. Jis priminė pokaryje pasakotą istoriją apie tai, kaip kareivis, radęs karo sugriautoje bažnyčioje Nukryžiuotąjį su sulaužytomis rankomis, paliko prie jo raštelį: „Man reikalingos jūsų rankos“. Šių žodžių gili prasmė aktuali ir šiandien. Rankos reikalingos visais laikais. Ypač Bažnyčioje Dievui  reikalingos kunigo rankos. Ne vien tik Evangelijos skelbimas ir Kristaus ganytojiška tarnyba, bet ir Jo kunigiškas tarpininkavimas tarp Dievo ir žmonių. Kunigas veda tikinčiuosius per Krikštą į  Bažnyčią, neša  sakramentus į jų sielas, su jais meldžiasi. Kunigas yra „kitas Kristus“. Šv. Mišių pabaigoje visi trys kunigai palaimino maldininkus. Nusidriekė ilga sveikintojų eilutė. Jubiliatus pasveikino ir atminimo dovanas įteikė ir Lazdijų savivaldybės meras Artūras Margelis.


Vilkaviškio vyskupijoje

Alytaus dekanate

Savo tikėjimą gilino konferencijoje

Velykų konferencijos organizatoriai
ir svečiai šventei pasibaigus

ALYTUS. Balandžio 5 dieną su pakilia nuotaika Šv. Angelų Sargų parapijos tikintieji rinkosi į šventinę konferenciją savo bažnyčioje pasisemti dieviškos išminties, pagilinti tikėjimą. Šv. Mišias už Lietuvos atgimimą, šeimų tvarumą, jaunimo dvasinį atsinaujinimą aukojo Lietuvos partizanų kapelionas mons. Alfonsas Svarinskas, Alytaus dekanas g. kan. Arūnas Užupis, jiems patarnavo Kauno kunigų seminarijos klierikas Marius Pėčelis, Šventojo Rašto mintis skaitė Šv. Benedikto gimnazijos pedagogė Nijolė Prieskienienė. Konferenciją organizavo VšĮ „Dienos namai“ direktorė Kristina Bondareva su parapijos klebonu g. kan. A. Užupiu bei Valstybinių vaikų globos namų administracija (direktorius Romutis Žebuolis).


Šiaulių vyskupijoje

Joniškio dekanate

Įspūdingas Atvelykis

Vaikučių rankose malūnėliai

Skaistgirys. Balandžio 11-ąją, po Šv. Jurgio bažnyčioje vykusių šv. Mišių, didžiulis būrys parapijiečių pasklido bažnyčios šventoriuje, klebonijos kiemelyje. Netrukus garsus bildesys paskelbė atriedant margutį. Paslaptingąjį margutį atrideno Joniškio Alyvų aikštės aktyvistai, lydimi Reibinių kaimo bendruomenės muzikantų. Susirgusią Velykų Bobutę pavaduojanti Vištaitė (Dalia Pagojienė) pasveikino ypač gausų būrį susirinkusųjų ir pakvietė drąsiausią ūkininką išmėginti kiaušinio stiprumą. Ne tik drąsiausiu, bet ir tvirčiausiu tą dieną pasirodo buvo ūkininkas Rimantas Stankūnas  iš  Dvelaičių kaimo. Jis sudaužė vištos kiaušinį į šipulius ir atvėrė paslaptingojo kiaušinio dureles, iš kurių pažiro dovanos. Vaikučiai ėjo ratelius, dainavo ir buvo apdovanoti vėjo malūnėliais, o suaugusieji – margučiais. Kol vyko dalybos, svečiai iš Alyvų gatvės Onutė Katiliavienė, Svetlana ir Algimantas Lasickai rinko gražiausius margučius, vėliau kiekvieno margučio savininkui buvo įteikti didžiuliai žąsies kiaušiniai. Netrukus svečiai ėmė traukti iš kiaušinio prizus: margučių karolius, gaidžius, vištaites, biteles, roplius... Kiekvienas prizas paruoštas atskiram parapijiečiui. Tie, kurie išskubėjo po šv. Mišių namo arba tiesiog ramiai darbavosi namuose, tarsi būtų ne Atvelykis ir ne sekmadienis, taip ir liko be dovanų.


Kauno arkivyskupijoje

Raseinių dekanate

Paminėjo žuvusiuosius, pagerbė kunigystės 25-metį šventusius

Šiluva. Balandžio 13-ąją susirinkę ir Marijos dieną šventę gausūs piligrimai, arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus paraginti, meldėsi prašydami Viešpaties gailestingumo katastrofos aukoms ir skaudžią netektį išgyvenančiai lenkų tautai.

„Išgyvename didžiulį skausmą dėl Lenkijos valstybės tragedijos“, – sakė pamaldoms vadovavęs arkivyskupas, primindamas ir prieš 70 metų įvykusią Katynės tragediją. „Žuvęs prezidentas buvo nuoseklus katalikas ir darė viską, kad jo tautoje būtų gerbiamos evangelinės vertybės, kurios modernioje Europoje dažnai yra ignoruojamos. Kai šventėme Šiluvos jubiliejų, Lenkijos prezidentas parašė gražų sveikinimą, kurį atvežė jo kapelionas, taip pat žuvęs lėktuvo katastrofoje. Paveskime Dievo gailestingumui žuvusiuosius ir gilų sielvartą išgyvenančią Lenkiją“, – kvietė arkiv. S. Tamkevičius.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija