2010 m. gegužės 7 d.
Nr. 35
(1820)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Užkrečiantys pavyzdžiai

Mokslinė konferencija provincijos mokykloje

Dr. Aldona Vasiliauskienė

Iš dešinės: Lukšių seniūnas Vidas
Cikana, Šakių rajono savivaldybės
tarybos sekretorė Rima Rauktienė,
Vilkaviškio vyskupijos religinio
švietimo centro koordinatorius
kun. Rytis Baltrušaitis, VPU rektorius
akademikas Algirdas Gaižutis,
Šakių rajono meras Juozas Bertašius
ir Šakių dekanas Kudirkos Naumiesčio
klebonas kan. Donatas Jasulaitis.
Trečioje eilėje dešinėje – bendrijos
„Lemtis“ narys Tadas Kvasilius

2004 m. balandžio 14 dieną Šiaulių universitete įvykusia konferencija „Meninio ir dvasingo ugdymo paralelės“ pradėtas konferencijų ciklas „Dvasingumo sklaida meninio ugdymo realybėje“ (pagrindinis visų konferencijų iniciatorius ir organizatorius prof. habil. dr. Jonas Kievišas). Antroji konferencija (2006 m.) vyko Šiaulių ir Vilniaus pedagoginiame universitetuose, trečioji (2008 m.), be minėtų universitetų, vyko ir Kuršėnuose.


Užkrečiantys pavyzdžiai

Paminėjo savivaldos 20-metį

Rūta Averkienė

Iškilmingo posėdžio dalyviai

Varėnos rajono savivaldybės Taryba surengė neeilinį posėdį, skirtą paminėti rajono savivaldos 20-mečiui. Į posėdį susirinko daugiau kaip septyniasdešimt šešių kadencijų Tarybos narių. Politikai prisiminė nuveiktus darbus, kalbėjo apie dabar rajone įgyvendinamus projektus.

Susirinkusius į šventinį posėdį liaudiška daina „Už jūrių marių, už vandenėlių“ pasveikino Varėnos muzikos mokyklos mišrus kvartetas. Kiekvieno tarybos nario atlapai pasipuošė ženkleliais su Varėnos herbu, jie pagerbti gėlėmis.


Užkrečiantys pavyzdžiai

Miesto parke – dešimt medinių Rūpintojėlių

Bronius VERTELKA

Miesto parke – dešimt
medinių Rūpintojėlių

Balandžio 24-ąją Aukštaitijos sostinės parke Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas pašventino dešimt medžio skulptūrų. Rūpintojėlius iš ąžuolo medžio meistrai išskobė pernai Miežiškiuose vykusio plenero, kurį globojo vietos klebonas kun. Rimantas Visockis, metu. Parke turėtų iškilti popiežiaus Jono Pauliaus II vardu pavadinta Santarvės šventovė.

Į šventinimo iškilmes susirinko gausus būrys žmonių: atėjo nemažai kunigų, tarp kurių buvo ir šį rudenį gyvenimo 100-metį švęsiantis Panevėžio Kristaus Karaliaus katedros altaristas mons. Petras Kuzmickas. Iškilmėse kalbėjo Seimo nariai Egidijus Vareikis ir Petras Luomanas, miesto meras Vitalijus Satkevičius, kuris pranešė, kad artimiausiu metu miesto Taryba svarstys žemės sklypo nuomos 99 metams bei atleidimo nuo žemės mokesčio klausimus. Po jo pasisakė evangelikų reformatų ir evangelikų liuteronų kunigai Tomas Šernas bei Arvydas Malinauskas, Panevėžio rusų, žydų, karaimų, latvių bendruomenių atstovai Konstantinas Chruškovas,  Michailas Grafmanas,  Jurijus Charčenko, Ausma Palujanskienė, besikuriančios lenkų bendrijos vardu kalbėjo Irena Ramanauskaitė. Gimtąja totorių, lietuvių ir rusų kalbomis į susirinkusius kreipėsi Panevėžio totorių bendrijos pirmininkas Islamas Bogatovas.


Užkrečiantys pavyzdžiai

Koncertas mamytėms

Susirinkusiuosius sveikina
kun. Arvydas Liepa

Balandžio 29 dieną Kalvarijos kultūros ir laisvalaikio centre vykusį renginį, skirtą Motinos dienai, organizavo Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ Kalvarijos vaiko dienos centro „Žiniukas“ darbuotojos Renata Sinkevičiūtė, Reda Kubilienė, Daiva Martimjanovienė bei centrą lankantys vaikai.

Į šventę susirinko gausus būrys mamyčių, tėvelių, artimųjų, kun. Arvydas Liepa, dienos centro direktoriaus pavaduotoja Aušra Adomavičiūtė, koordinatorė Rima Kukalienė, vienuolė Daivutė Staskevičiūtė ir Kalvarijos klebonas kan. Raimondas Žukauskas.


Užkrečiantys pavyzdžiai

Giedojo mergaičių choras

Bronius VERTELKA

Mergaičių choras su vadove
Sandra Juzėnaite, vargonininku
Jonu Grubliausku ir kun. Rimantu
Kauniečiu prie Švč. Trejybės bažnyčios

Motinos dieną Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčioje gausiai susirinkusiems tikintiesiems šv. Mišias aukojo ir pamokslą sakė kun. Rimantas Kaunietis, giedojo Vaikų muzikos mokyklos mergaičių choras (vadovė ir dirigentė Sandra Juzėnaitė).

S. Juzėnaitė pasakojo, jog giedoti į chorą ją pakvietė bažnyčios vargonininkas Jonas Grubliauskas, buvęs jos dėstytojas. Tapo aišku, jog moksleivės dainuoja ne vien dėl plojimų ar garbės, bet ir iš širdies.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija