2010 m. gegužės 7 d.
Nr. 35
(1820)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Kalbėkime lietuviškai

Daug nesusipratimų kyla dėl skirtingai suprantamų žodžių prasmių. Ypač tai pasakytina apie tarptautinius žodžius. Pavyzdžiui, žodis „tolerantas“ lietuviškai reiškia pakantus. Kitaip tariant, dantis sukandęs kenčia iki tam tikros ribos, už kurios jau nebetenkama kantrybės.

Lietuvoje „tolerantais“ save įvardinantys įsivaizduoja, kad tai aukštesnioji „inteligento“ pakopa! Dar labiau suveltas reikalas yra  dėl „sekso revoliucijos“.


Atviras laiškas Prezidentei Daliai Grybauskaitei, Seimo pirmininkei Irenai Degutienei, Vyriausybės vadovui Andriui Kubiliui ir Vilniaus miesto merui Viliui Navickui

Vilniaus miesto meras, Tėvynės Sąjungos-Krikščionių demokratų partijos narys Vilius Navickas išdavė leidimą  gegužės 8 dieną Vilniuje rengti gėjų paradą, nepaisydamas, kad tai prieštarauja mūsų šalies Konstitucijai ir bendražmogiškai bei krikščioniškai moralei.

„Šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas“ (LR Konstitucijos 38 str.), todėl bet koks šeimos vertybių niekinimas ar neigimas yra antikonstitucinė veikla, griaunanti valstybės pamatus. Reikalaujame atšaukti išduotą leidimą, kad Vilniaus mieste nebūtų rengiamas gėjų ir lesbiečių paradas, nes tokie vieši renginiai prieštarauja LR Konstitucijos 25 straipsniui, Susirinkimų įstatymo 11 straipsnio 2 punktui, Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos Konvencijos 11 straipsnio 2 punktui. Juose teigiama, kad visi žmonės turi lygias teises reikštis tol, kol tai neprieštarauja bendražmogiškai dorovei. Pažymime, kad tokio pobūdžio vieši renginiai, kuriuose propaguojami seksualiniai iškrypimai, prieštarauja mūsų demokratinėje visuomenėje esančiai dorovės bei moralės sampratai ir žmogiškumui, kultūrai ir Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų partijos 2008–2012 metų rinkimų pagrindinėms politinėms nuostatoms.


Kad Lietuva taptų pavyzdžiu

Žmogus, kaip ir visa gyvybė, gimsta, auga, sensta ir miršta – išnyksta visiems laikams. Kad gyvybė žemėje neišnyktų, Dievas-kūrėjas sutvėrė vyrą ir moterį.

Žmogus – tobuliausias Dievo kūrinys žemėje, turintis labiausiai išsivysčiusį protą. Todėl vyro ir moters susijungimo procesas gimdyti palikuonis turėtų būti tobuliausias žemėje. Apie tai parašyta Evangelijoje Dievo priesakas: „todėl vyras paliks tėvą ir motiną savo ir glausis prie savo moters. Ir bus du viename kūne“. Nuo pat senovės žmonės stengėsi sukurti stiprias šeimas ir užauginti fiziškai ir moraliai sveikus vaikus. Vyro idealas buvo užauginti sūnų, savo genties atžalą ir visų šeimos vertybių paveldėtoją.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija