2010 m. gegužės 12 d.
Nr. 36
(1821)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Baudžiami prieš gėjų paradą protestavę piliečiai

Penktadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT), paragintas prezidentės Dalios Grybauskaitės, skubos tvarka antrą kartą nagrinėjo gėjų parado klausimą. Teismas priėmė sprendimą, kad homoseksualų ir jiems prijaučiančiųjų eitynės šeštadienį sostinėje vis dėlto įvyks. Taip ir atsitiko, bet, deja, generalinio prokuroro R. Petrausko būgštavimai pasitvirtino – paradui nepritariantys piliečiai ne tik iš tolo stebėjo tarptautinį renginį, bet ir pasibaigus eitynėms pareiškė savo nepritarimą.


Karo „veteranai“ paminėjo gegužės 9-ąją

...Jie rinkosi prie Katedros.
(O juk NKVD nužudė ne tik arkivyskupą
Mečislovą Reinį) ir žygiavo gražiai
apsirengę gražiai papuošta gatve.
Žygiavo pro atnaujintą Katedrą,
bet ne pro paveikslų galeriją...

Nešini tulpėmis, gvazdikais, Lietuvos vėliavos spalvų balionais, taip pat Lietuvos, Rusijos, JAV ir Didžiosios Britanijos vėliavėlėmis „didžiojo tėvynės karo“ dalyviai, dabar pasivadinę Antrojo pasaulinio karo veteranais, ir kai kurie vilniečiai, daugiausia rusakalbiai, eitynėmis nuo Katedros aikštės iki Neries pažymėjo gegužės 9-ąją. Jų priešininkai nepritarimą išreiškė plakatais, primenančiais SSRS vykdytus trėmimus ir žudynes. Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas, sostinės savivaldybės tarybos narys S. Dmitrijevas aiškino, jog tie, kurie yra prieš tokį renginį, nesupranta, kad sąjungininkų pergalė Antrajame pasauliniame kare išgelbėjo pasaulį nuo pražūties.


Nauji globalizacijos iššūkiai ir švietimas

Kęstutis PRANCKEVIČIUS

Į mūsų kasdienį gyvenimą įžūliai ir agresyviai besiveržiantys permainingi globalizacijos vėjai visuomenei  iškelia vis naujų iššūkių. Šiandien žmogui išties sudėtinga susigaudyti tuose painiuose egzistencijos labirintuose, atsirinkti tikrąsias dvasines bei moralines vertybes. Lietuvos Evangelikų Reformatų Bažnyčios (LERB) atstovai drauge su kitomis krikščioniškosiomis konfesijomis taip pat reiškia susirūpinimą dėl sparčiai plintančios sekuliarizacijos, išaukštinančios vartotojiškumo miražus ir padarančios žmogų savęs paties masteliu... LERB generalinis superintendentas kunigas Algimantas Kvedaravičius įsitikinęs, jog pasimetusiai visuomenei būtina ne tik sielovada, bet ir krikščioniškas švietimas.


Atimk norą pirmauti, ir pasaulis sunyks

Gintaras Visockas

Rašytojas Michailas Veleris

Gegužės 9-ąją Vilniuje po ilgos pertraukos iškilmingoje eisenoje žygiavo Antrojo pasaulinio karo veteranai – po Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje tokius paradus nustota rengti. Iškilmingai žygiuoti didžiųjų Lietuvos miestų gatvėmis bei viešai džiaugtis gegužės 9-ąja – neleista, nes gegužės 9-oji lietuviams atnešė naują, ne mažiau žiaurią vergiją, kuri, beje, truko kur kas ilgiau nei fašistinės Vokietijos okupacija.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija