2010 m. gegužės 28 d.
Nr. 41
(1826)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Pranciškonų inicijuotas vilties bėgimas

Stasys POVILAITIS

„Vilties bėgimas“ Klaipėdos gatvėmis

Gegužės 23 dieną, sekmadienį, per Sekmines, trečią kartą rengtame „Vilties bėgime“ Klaipėdoje dalyvavo klaipėdiečiai, svečiai iš kitų mūsų šalies vietovių bei užsienio. Renginio tikslas – nešti viltį onkologinėmis ligomis sergantiesiems, skatinti visuomenės dosnumą sprendžiant jų sveikatos gerinimo problemas.

Bėgikų amžius įvairus – nuo mažų vaikų vežimėliuose iki garbingų pagyvenusiųjų. Sveikti, bėgti 3–10 ar daugiau kilometrų yra gerai. Tačiau bėgti už tuos, kurie serga sunkia liga, – krikščioniškiau. „Vilties bėgimo“ metu buvo renkamos lėšos Lietuvos mažųjų brolių pranciškonų inicijuoto šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro statybai Klaipėdoje. Paramos ir labdaros renginio „Vilties bėgimas“ metu uostamiesčio gatvėse buvo pardavinėjamos simbolinės plytos.

Naujajame centre bus teikiama dvasinė ir psichologinė parama. Kol kas tai daryti planuojama Klaipėdos universitetinės ligoninės onkologiniame korpuse, šalia pranciškonų pastangomis pradėto statyti dvasinės paramos centro.

Keletą dienų iki „Vilties bėgimo“ į Klaipėdą ir Kretingą atvyko dvasinės pagalbos onkologiniams ligoniams McMillan specialistės: Liz Pigway, Sue Hackworth ir Sue Smith. Joms talkina mūsų šalyje gyvenantis britas David Holiday. Dvasinės ir psichologinės pagalbos onkologinėmis ligomis sergantiems ligoniams teikimo srityje britai turi senas tradicijas, besitęsiančias nuo 1911 metų.

Brolis Benediktas Jurčys OFM ir Šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro vadovė Aldona Kerpytė patirties sėmėsi Didžiosios Britanijos, Toronto ir Klivlendo dvasinės paramos centruose. Jie planuoja, kad būsimajame Klaipėdos centre vėžiu sergantys ligoniai stiprybės semsis muzikos ar dailės terapijos užsiėmimuose, gerdami jėgas grąžinančias vaistažolių arbatas, augindami gėles, darbuodamiesi drožybos, pynimo, mezgimo užsiėmimuose, dainuodami ar pan.

Vilties bėgimo dieną buvo aukojamas ir kraujas. Nesiryžusieji bėgti galėjo tapti neatlygintinais donorais ir taip prisidėti prie paramos. Nacionalinis kraujo centras šią neatlygintiną donorystės akciją Vilniuje, Klaipėdoje ir Panevėžyje rengia jau visą mėnesį. Visas paaukotas kraujas bus skirtas onkologiniams ligoniams gydyti.

Bėgiokime, sportuokime, gimnastikuokime, grūdinkimės, keliaukime, valgykime daugiau vaisių, uogų, daržovių, būkime vieni kitiems geri ir onkologinių susirgimų Lietuvoje mažės. O tie, kurie vis dėlto susirgo, Klaipėdos šv. Pranciškaus dvasinės pagalbos centre ras ramybę ir atjautą ir galbūt greičiau pasveiks.

Organizatorių nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija