2010 m. birželio 2 d.
Nr. 42
(1827)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Paveikslai iš kaimo

Bronius VERTELKA

Menotyrininkas Remigijus Venckus
iš Šiaulių, dailininkas Anatolijus
Stiško ir „A galerijos“ savininkas
Albinas Vološkevičius
Autoriaus nuotraukos

A. Stiško paveikslas „Vasara“

Balandžio 16-ąją Panevėžio dailės galerijoje „A galerija“ vyko profesionalaus menininko Anatolijaus Stiško parodos „Simfonia pastorale iš Lyduokių kaimo“ pristatymas. Su parodos autoriumi gausiai susirinkusius supažindino galerijos savininkas Albinas Vološkevičius.

Apie dailininko, gimusio Ukrainoje, aukštuosius dailės mokslus baigusio Vilniuje, Griežionių kaime, greta Lyduokių (Ukmergės r.), gyvenančio A. Stiško kūrybą kalbėjo menotyrininkas Remigijus Venckus iš Šiaulių.

A. Stiško darbų turi įsigijęs ne vienas Lietuvos muziejus, jų yra Maskvos Tretjakovo galerijoje. A. Stiško teko kopijuoti vieną Rembranto darbą, saugomą Amsterdamo centriniame muziejuje. Ten, apgyvendintas muziejaus sargo namelyje, dirbo dvi savaites nuo ryto iki vakaro. Užbaigęs kopijuoti A. Stiško jautėsi taip, tarsi būtų baigęs universitetą.

A. Stiško sako: „Kūryba – tai labai individualus dalykas. Aš užaugau tarp žydinčių sodų ir į tai negaliu nereaguoti. Gamtos grožis yra didžiausia vertybė. Kaimo sodyboje yra mano gyvenimo dalis. Aš esu Lietuvos dalis“. A. Stiško ypač vertina tautodailės meną. „Meilė ir nuoširdumas yra svarbiau už bet kokį įmantrumą“, – sakė jis.

Albumą apie savo kūrybą A. Stiško dovanojo šeimininkams, o galerijos savininkas A. Vološkevičius jam įteikė įrėmintą švarią drobę.

 Panevėžys – Ukmergės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija