2010 m. birželio 11 d.
Nr. 45
(1830)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Lietuvos jaunimas kviečia: Kelkis ir eik!

Birželio 26–27 dienomis Panevėžyje įvyks didžiausias Lietuvoje krikščioniškas jaunimo renginys – Lietuvos jaunimo dienos 2010.  „Kelkis ir eik“ – renginio tema ir pavadinimas – tai citata iš Naujojo Testamento, Evangelijos pagal Morkų. Ji primena tikėjimo pergalę prieš fizinį ir dvasinį paralyžių bei kviečia jaunus žmones turėti viltį bei stiprinti kitus.

Šeštadienį šventė prasidės atidarymu centrinėje miesto aikštėje, po pietų dalyviai klausys paskaitų ir diskutuos teminiuose užsiėmimuose. Vakare Panevėžio CIDO arenoje vyks susitaikinimo pamaldos. Jauniems žmonėms patarnaus ir jų išpažinčių klausys per 70 kunigų iš visos Lietuvos. Sekmadienį tūkstantinė minia arenoje šlovins Kūrėją giesmėmis ir kartu švęs šv. Mišias. Numatoma, kad į šventę susirinks per 6 tūkstančius dalyvių iš Lietuvos, taip pat prisijungs apie 200 lietuvių išeivių iš rytų Europos šalių – Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos. Į LJD ruošiasi atvykti lietuvių tremtinių vaikai iš Sibiro bei jaunieji tautiečiai iš Šiaurės Amerikos.


Šv. Antanas – Dievo ir mūsų bičiulis

Šventasis Antanai Paduvieti, būtų nepaprastas įvykis, jei, Dievui leidus, mums, XXI amžiaus laikiniems piligrimams, modernių technologijų kerais susižavėjusiems ir minintiems tavo gimimą Dangui, prisistatytum tardamas: „Aš esu šv. Pranciškaus Neturtėlio amžininkas, nes gimiau XII amžiuje, kai dar niekam nereikėjo sukti galvą, kaip efektyviau atnaujinti antivirusines programas. Kai buvau dar labai jaunas, Šventosios Dvasios veikiamas, atsisakiau man tėvo peršamos pelningos karybos karjeros ir kitų aukštuomenės pasaulio vilionių. Kai tai padariau, pajutau, kaip manyje išaugo dvasios laisvės sparnai, ir aš pasiaukojau Viešpačiui Jėzui bei pradėjau taip Jam tarnauti, kad dabar su Juo galiu amžinai karaliauti“.


Piligriminė kelionė – Sekminių žygis į Šiluvą

Šv. Mišias Ariogalos bažnyčioje
aukoja kunigai Gintautas Jankauskas
ir Kęstutis Genys

Jono Pauliaus II piligrimų centras ir Kauno pirmojo dekanato jaunimo centras organizavo jaunimo kelionę pėsčiomis iš Ariogalos į Šiluvą. Pradėjome kelionę šv. Mišiomis Ariogalos Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje. Džiaugiamės klebono kun. Gintauto Jankausko nuoširdžiu priėmimu. Po šv. Mišių susiskirstėme į grupeles. Susėdę ant žolės šventoriuje dalijomės maistu. Užkandę pajudėjome link Betygalos. Nuo Ariogalos iki Betygalos – 15 kilometrų. Šį atstumą įveikėme per 3 valandas. Betygaloje mus pasitiko klebonas kun. Viktoras Aukštakalnis su parapijiečiais. Klebonas papasakojo apie parapiją, bažnyčią, parodė savo šuniuką Rokį. Nakvojome kultūros namuose ir parapijos namuose. Iš ryto šventėme šv. Mišias ir meldėmės Švč. Mergelės Marijos litaniją. Papusryčiavome ir leidomės į piligrimų nuotykį. Antrą dieną nuėjome 25 kilometrus. Eidami laiminome miestelius, jų gyventojus, pagarbinome kiekvieną kelyje sutiktą kryžių. Pavargę fiziškai, bet sustiprėję dvasiškai vakare atėjome į Šiluvą, čia šventėme šv. Mišias. Po vakarienės visi susirinkome Šiluvos Bazilikoje, kur šventėme Sekminių išvakarių vigiliją ir klausėmės klebono kun. Erasto Murausko mokymo apie Šventąją Dvasią, šlovinome Dievą, klausėmės liudijimų ir meldėmės Šventosios Dvasios malonių. Vigiliją užbaigėme visi kartu išėję į Šiluvos šventovės aikštę.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija