2010 m. birželio 18 d.
Nr. 47
(1832)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Amatai

Trys dienos – kalvystės amatui

Airina VAIČIULIENĖ

Kalvystės meno ir amatų šventėje
buvo demonstruojami įvairūs
kalvystės prietaisai ir įrankiai

Kiekvienas kalvis ilgiausiai
dirba prie priekalo

Kalvystės meno dirbiniai –
tarsi juvelyro darbas
Egidijaus URBONO nuotraukos

Pirmąjį birželio savaitgalį Mažeikiuose į Tarptautinę kalvystės meno ir amatų šventę susirinko kalviai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio valstybių. Tai jau trečia tokio pobūdžio šventė, pritraukianti amatininkus iš įvairių šalių.

Jau penktadienį prasidėjusi amatininkų šventė visus besidominčius kalvystės menu pakvietė į Mažeikių muziejuje surengtą parodą bei konferenciją apie kalvystės tradicijas Mažeikių rajone. Šeštadienio popietę miesto gyventojai ir svečiai rinkosi Šv. Pranciškaus Asyžiečio aikštėje į šventės atidarymą bei ten pat vykusią amatų mugę ir kalvystės darbų parodą. Čia galėjo ne tik išvysti, kaip gimsta meno kūriniai, bet ir patys išmėginti kalvystės amato.

Tradicinėje amatininkų šventėje dalyvavo amatininkai, kalviai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Prancūzijos, Rusijos ir Suomijos. O šventės atidarymo metu visus susirinkusius linksmino liaudiškos muzikos kapelos, valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, ansamblis „Jonis“, grupė „Junior“, muzikinis projektas „Hans&Co“, šokio su ugnimi studija „Ugnies valdovai“.

Šiemet Tarptautinę kalvystės meno ir amatų šventę organizavo Mažeikių r. Savivaldybės kultūros centras, o šios šventės pradininku bei iniciatoriumi laikomas mažeikiškis kalvis Algirdas Stankus.

Mažeikiai
Infomazeikiai.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija