2010 m. birželio 18 d.
Nr. 47
(1832)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Užkrečiantys pavyzdžiai

Dvasinės atgaivos šaltinis

Vytas Rutkauskas,

Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejaus direktorius

Rietavo klebonas kunigas Antanas
Gutkauskas dėkoja koplyčios fundatoriams
Birutei ir Povilui Griguoloms

Pasibaigus pamaldoms, daugėdiškiai
prie koplyčios nusifotografavo

Rietavo savivaldybės Daugėdų kaimo ūkininkai Birutė ir Povilas Griguolos prieš dvejus metus įgyvendino ilgai puoselėtą svajonę – erdviame savo sodybos kieme pastatė ir įrengė medinę koplyčią. 2008 m. pavasarį ją pašventino ir pirmąsias šv. Mišias aukojo tuometinis Rietavo parapijos klebonas kun. Egidijus Jurgelevičius. Tada kunigas linkėjo, kad mažieji Griguolų maldos namai taptų nesenkančiu visos Daugėdų gyvenvietės dvasinės ramybės ir atgaivos šaltiniu...

Rūpestingų sodybos šeimininkų dėka pastaraisiais metais koplyčia pasipuošė naujais šventųjų paveikslais, jos kiemelį (šventorių) apjuosė daili medinė tvorelė, pražydo pirmosios rožės. Nenuostabu, kad čia ramybėje su Viešpačiu pabūti užsuka ne tiktai daugėdiškiai, bet iš ir tolimesnių vietovių atvykę svečiai.

Ypač gražiai šiemet buvo švenčiamos gegužinės pamaldos. Po kasdieninių darbų į jaukų koplyčios kiemelį kas vakarą susirinkę tikintieji  giedojo Marijos litaniją, nevystančio skaidrumo mojavos giesmę „Sveika, Marija, Motina Dievo“.

Sekminių išvakarėse šioje koplyčioje pirmą kartą šv. Mišias aukojęs naujasis Rietavo parapijos klebonas kunigas Antanas Gutkauskas džiaugėsi Daugėduose įsišaknijančia bendruomeninės maldos tradicija, dėkojo tėvams ir seneliams, kurie į šios tradicijos erdvę atveria duris savo vaikams ir vaikaičiams.

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija