2010 m. birželio 18 d.
Nr. 47
(1832)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Užkrečiantys pavyzdžiai

Poezijos šventė Alovėje

Birutė Jarusevičienė,

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Alovės filialo bibliotekininkė

Alovės parapijos klebonas
kun. Stanislovas Stankevičius su
literatais ir šventės dalyviais

Gegužės 26 dieną Alytaus apskrities literatai atvyko į dešimtąją poezijos šventę ,,Kai ilgesio gėlė pražysta“, kuri vyko Alovės miestelio (Alytaus r.) pagrindinėje mokykloje. Alovės parapijos klebonas kun. Stanislovas Stankevičius sveikino literatus linkėdamas jiems džiaugtis Dievo suteikta galimybe įtaigiu žodžiu pasibelsti į klausančiųjų sielą. Kun. S. Stankevičius jau seniai pelnė ne tik savo parapijiečių, bet ir visų krašto žmonių didžiulę pagarbą ir pasitikėjimą: jam pirmajam 2007 metais suteiktas Alytaus rajono garbės piliečio vardas, klebonas aktyviai dalyvauja bendruomenės kultūriniame gyvenime, jis yra ir vienas iš šventės globėjų.

Šventėje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Bronė Balionienė, poezijos švenčių Alytaus rajone pradininkė, organizatorė, režisierė Aldona Balalienė, kraštotyrininkas Petras Džervus ir kiti garbūs svečiai.

Savo kūrybą skaitė literatų klubo „Tėkmė“ pirmininkė Emilija Krušinienė, viešnia iš Punios Teklė Džervienė, Scholastika Kavaliauskienė, Albinas Rauličkis ir Mudita Makaveckienė. Pirmosios poezijos šventės dalyvis, literatas iš Lazdijų Juozas Šilanskas paskaitė naujausius savo eilėraščius, o kompozitorius Jonas Šukys atliko savo dainas pagal pirmosios klubo pirmininkės a. a.  Danutės Jovaišienės ir mokytojos Jadvygos Černiauskienės tekstus. Gal kiek nedrąsiai skambėjo naujos klubo narės Onos Baltrukevičienės eilės, bet ir ją žiūrovai drąsino plojimais. Labiausiai lauktas buvo mūsų krašte gimusių poetinio žodžio puoselėtojų pasirodymas: Juozas Miglinas skaitė eilėraščius, skirtus poeto Jono Strielkūno atminimui, o iš Daugų atvykusi Aldona Kazlauskienė kalbėjo apie ilgesį.

Jaunatvišką ir romantišką nuotaiką skleidė mokyklos maironiečiai, vadovaujami mokytojos Loretos Naujalienės, muzikavo Aušra Pajedaitė-Jarmalavičienė ir jos mokinė Laura Apavičiūtė.

Alovė, Alytaus rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija